- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Skot koji je proterao Novaka iz Australije pod istragom zbog zloupotrebe položaja

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2022
Pratite nas
Ministarka unutrašnjih poslova Australije Kler O'Nil sprovešće istragu da li je nekadašnji premijer Skot Morison organizovao deportaciju Novaka Đokovića tako što je tajno preuzimao ulogu ministra unutrašnjih poslova i donosio odluke umesto njega.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

To bi moglo da pomogne srpskom teniseru u pokušaju da mu se ukine trogodišnja zabrana ulaska u Australiju kako bi mogao da nastupi na narednom grend slemu početkom 2023. godine.
Skot Morison, koji je bio najveći podstrekivač deportacije Đokovića i zabrane učešća na Australijan openu, nalazi se u velikim problemima ovih dana pošto je novi premijer Entoni Albaneze zatražio istragu o potezima koje je njegov prethodnik vukao.
Nedemokratske i diskriminatorske, tako su okarakterisane odluke Skota Morisona među kojima je i ona o izbacivanju Đokovića kao nevakcinisanog iz Australije uoči tirnira u Melburnu.
U međuvremenu je otkriveno da je Morison tajno preuzeo čak pet ministarstava i lično rukovodio njihovim radom. Njegove kolege iz Liberalne partije kažu da ih je prevario, a pojedinci traže da podnese ostavku u parlamentu, gde je i dalje poslanik iako je poražen nanedavnim izborima.
© AP Photo / Rick RycroftSkot Morison
Skot Morison - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2022
Skot Morison
Morison se izvinio kolegama koje je uvredio, ali poručio da stoji iza svojih poteza.
„Kada se desio kovid očekivanja javnosti su bila da je premijer odgovoran za sve. Za svaku kap kiše, za svaki soj virusa, za sve što se desilo tokom pandemije. Verovao sam da je neophodno da imam autoritet, da imam moć da delujem u brzini, da delujem u nepredviljnjenim i ekstremnim situacijama, a to znači i u nacionalnom interesu“, rekao je Morison.
Nekadašnji premijer se brani i kaže da bi radije da ga napadaju za prekoračenje ovlašćenja nego da je sedeo i nije uradio ništa.
U svakom slučaju novi skandal i istraga mogli bi da mu okončaju političku karijeru koja je uzdrmana porazom na izborima. Igrao je i na kartu izbacivanja Novaka Đokovića, doneo odluku o proterivanju Srbina nadajući se da će njome dobiti izbore.
Novaku ostaje nada da će u svetlu ovih saznanja lakše skinuti zabranu ulaska u Australiju i ponovo nastupiti na grend slemu koji je najviše osvajao u karijeri – rekordnih devet puta.
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2022
SPORT
Đokoviću pritvor i deportacija, a Amerikancu – dobrodošlica
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2022
SPORT
Nadal: Tužan sam zbog Serene
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala