- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Izmišljeni sukobi sa Srbijom“: Dveri o zahtevu za zabranu ulaska Bošku Obradoviću u Crnu Goru

CC0 / Unsplash/Oskar Hagberg / Zastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2022
Pratite nas
Pokret „Dveri“ reagovao je na zahteve pojedinih crnogorskih nevladinih organizacija da se zabrani ulazak u Crnu Goru lideru tog pokreta Bošku Obradoviću i Feđi Dimoviću iz „Beogradskog sindikata“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Povodom najave pojedinih nevladinih organizacija i trećerazrednih političara da će tražiti od Vlade Crne Gore da se predsedniku Dveri zabrani ulazak u Crnu Goru, možemo samo da im poručimo da su upravo oni najveći negatori i falsifikatori crnogorske istorije i crnogorske tradicije i da je vreme totalitarne ideologije montenegrinstva u Crnoj Gori završeno 30. avgusta 2020. godine“, saopšteno je iz „Dveri“.
Kako navode iz tog pokreta, „Boško Obradović je čovek koji više ime zajedničkog sa Crnom Gorom nego pojedini montenegrini iz crnogorskog društva, koji su se totalno otuđili od Crne Gore Petrovića, pa sada više liče na domobrane iz NDH i albanske baliste, kojima je jedini cilj da raskinu veze Crne Gore sa svim onim što je veže srpstvo i pravoslavlje“.
„Oni ne shvataju da je njihovo vreme prošlo i da narod u Crnoj Gori većinski podržava crnogorsku tradiciju i identitet zasnovan na Kosovskom zavetu i Milošu Obiliću, baš onako kako je Njegoš govorio u „Gorskom Vijencu“ i Kralj Nikola u pesmi „Onamo, ‘namo“, što je i dokazao na veličanstvenim litijama pre dve godine“, navode iz „Dveri“.
Crnogorsku suverenost koja je dobijena na Berlinskom kongresu niko ne negira, pa ni Boško Obradović, dodaju „Dveri“.
„Ovde je problem što pojedinci iz političkog i društvenog života Crne Gore, koji hvala Bogu nisu većina, pokušavaju da preživljavaju na izmišljenim sukobima sa Srbijom, svemu onome što dolazi iz Srbije i sa svima koji se protive njihovoj ideologiji zasnovanoj na politici Sekule Drljevića i njegovih političkih sinova“, saopšteno je iz „Dveri“.
Srbija i Crna Gora jesu dve bratske države i apsolutno je slobodno pravo svakog političara da iznosi svoje stavove, koji se temelje na tome da bi zajednička budućnost naših naroda u nekoj vrsti političke zajednice bila najbolje rešenje, podvlače iz tog pokreta.
„Takvog stava su i mnogi crnogorski političari, tako da niko u Crnoj Gori ne treba da osuđuje Boška Obradovića ili nas ostale koji zastupamo iste ideje. Uveren sam da upravo političari mlađe generacije u Crnoj Gori i Srbiji koji su utemeljeni na hrišćanskim i porodičnim vrednostima, mogu da donesu duhovni, biološki i ekonomski oporavak našim zemljama, jer dosadašnji totalitarni režimi i lideri to nisu uspeli, već su samo produbili podele među braćom“, navodi se u saopštenju koje potpisuje Ivan Kostić, potpredsednik „Dveri“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala