- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ukrajinka provocirala Ruskinje, a Amerikancima je to – „ništa loše“ /foto, video/

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaRuska teniserka Anastasija Potapova
Ruska teniserka Anastasija Potapova  - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2022
Pratite nas
Pritisak sa kojim se suočavaju ruski sportisti dostiže razmere potpunog bezumlja, što je demonstrirala i izvesna Ukrajinka Lola koja je tokom meča dve ruske teniserke u Sinsinatiju paradirala sa ukrajinskom zastavom, tražeći reakciju, koju je na kraju i dobila.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U finalu kvalifikacija za turnir u Sinsinatiju sastale su se Ruskinje Anastasija Potapova i Ana Kalinska, što je izvesna Ukrajinka videla kao pravu priliku da „izrazi svoj protest zbog dešavanja u Ukrajini“.
Ogrnuta ukrajinskom zastavom, uz venac cveća na glavi, sedela je u prvim redovima sve dok jedna od ruskih teniserki nije prijavila da joj ta pojava ometa pažnju i onemogućava da se fokusira na igru.
Sudija Morgan Lara je prišla demonstrantkinji koja je odbila da ukloni zastavu, navodeći da nije lepo provocirati igrače, na šta je ona burno reagovala, ističući dešavanja u Ukrajini.
Kako meč nije mogao da se nastavi, supervizor je zahtevao od demonstrantkinje da ode iz prvih redova, što je ona i učinila – paradirajući tribinama sa zastavom, posle čega su joj zvaničnici ukazali na to da ona zaista krši pravila.
„Publika je stala na njenu stranu, govoreći da ne radi ništa loše, da samo sedi sa svojom zastavom, da je Amerika zemlja sloboda, ali supervizor nije reagovao na to“, preneo je medijski radnik Ben Rotenberg.
Sve je izazvalo reakcije na društvenim mrežama koje jasno ukazuju na to da je cilj Ukrajinke koja živi u Americi bila provokacija.
„Zašto idete na meč Ruskinja sa ukrajinskom zastavom? Jasno je da je ideja da se provocira“, navedeno je u jednom od komentara.
Potez Ukrajinke je posebno bizaran s obzirom na to da je sama Potapova pozvala na smirivanje strasti i nastavak normalnog života, što u njenom slučaju znači igranje tenisa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala