- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Spoljnoobaveštajna služba Rusije: Zapad sprema haos širom sveta – od Balkana do Bliskog istoka

CC0 / Pixabay / SAD i Rusija - ilustracija
SAD i Rusija - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2022
Pratite nas
Zapad će, da bi sačuvao globalnu dominaciju, pokušati da poseje haos u raznim regionima, a zonu rizika predstavlja cela planeta, izjavio je predstavnik Spoljno-obaveštajne službe Rusije, general-pukovnik Vladimir Matvejev.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Očigledno je da Zapad nije zabrinut zbog sudbine kijevskog režima. Kako se vidi iz informacija koje stižu u Spoljnoobaveštajnu službu, zapadni mentori su ga praktično već otpisali i svim silama se bave razradom planova o podeli i okupaciji makar dela ukrajinske teritorije“, izjavio je Matvejev na Moskovskoj konferenciji za međunarodnu bezbednost u okviru foruma „Armija 2022“.
On je upozorio na to da će Sjedinjene Američke Države, u nameri da učvrste svoju globalnu diktaturu, biti sve agresivnije i nerazumnije, ocenjujući da je to krajnje opasno.
„Zapad slabi, spotiče se, ali i dalje misli da je veoma moćan. Prema našim podacima, u Beloj kući ozbiljno računaju na reanimaciju, pa čak i jačanje globalne liberalne diktature“, rekao je Matvejev.
Prema njegovoj oceni, američki stratezi ignorišu tendenciju stvaranja mnogopolarnog sveta, ili je tumače kao znak nastupajuće anarhije.
„Takav dogmatski pristup je s jedne strane smešan, a s druge – krajnje opasan. Upravo se tu krije glavni izazov za mir i stabilnost u raznim delovima sveta. Usled gubitka moći Zapad na čelu sa SAD će postajati sve agresivniji i nerazumniji. Da bi dobio vreme za konsolidaciju i pregrupisanje sopstvenih snaga, Vašington i njegovi sateliti će pokušati da unesu haos u drugim zemljama i regionima, da sve potencijalne, tinjajuće ili zastarele konflikte pretvori u 'žarišta'“, upozorio je general.
Prema rečima Matvejeva, „u tom smislu u zoni povećanog rizika, bez preuveličavanja, nalazi se cela planeta – od Balkana i postsovjetskog prostora, do Južnog kineskog mora, indijskog potkontinenta i Latinske Amerike, a posebno Bliskog istoka“.
Sputnjik je međunarodni informacioni partner foruma "Armija 2022".
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2022
RUSIJA
Šojgu: Meljemo zapadno „superoružje“ u Donbasu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala