- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu: Informacione provokacije služe za skretanje pažnje sa američkog biološkog programa u Ukrajini

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2022
Pratite nas
Širenje dezinformacija ima za cilj skretanje pažnje sa američkih vojno-bioloških istraživanja otkrivenih u Ukrajini, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na otvaranju Moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti u okviru vojno-tehničkog foruma „Armija 2022“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Informacione provokacije imaju za cilj da skrenu pažnju sa činjenica otkrivenih u Ukrajini o američkim specijalistima koji su sprovodili zabranjena vojno-biološka istraživanja. Trenutno je nakupljena impresivna količina podataka koji se redovno saopštavaju široj javnosti. Rad u ovom pravcu će biti nastavljen“, rekao je Šojgu.
On je dodao da su tvrdnje o mogućoj primeni hemijskog oružja tokom specijalne operacije u Ukrajini apsurdni, jer je ono u Rusiji uništeno još 2017. godine.
„Apsurdne su i tvrdnje o mogućoj upotrebi hemijskog oružja u Ukrajini. Da podsetim da je, za razliku od Sjedinjenih Američkih Država, takvo oružje u našoj zemlji potpuno uništeno još 2017. godine u sklopu ispunjavanja međunarodnih obaveza. Istovremeno su provokacije sa upotrebom toksičnih supstanci postale obeležje takozvanih javnih organizacija koje sponzoriše Zapad, kao što su Beli šlemovi u Siriji“, objasnio je Šojgu.
On je dodao da su priče o navodnim planovima Rusije da upotrebi taktičko nuklearno oružje u Ukrajini apsolutna laž.
„U medijima se šire spekulacije o navodnoj upotrebi ruskog taktičkog nuklearnog oružja tokom specijalne vojne operacije ili o spremnosti da se upotrebi hemijsko oružje. Sve ove informacije su apsolutna laž“, naveo je ministar.
Šojgu je naglasio da sa vojnog stanovišta upotreba nuklearnog oružja u Ukrajini nije neophodna.
„Glavna svrha ruskog nuklearnog naoružanja je da odvrati nuklearni napad. Njegova upotreba je ograničena na vanredne situacije, koje su definisane u ruskim javnim dokumentima“, rekao je Šojgu.
Biohazard - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
RUSIJA
Ruska vojska: Amerika umešana u pandemiju virusa korona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala