- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kina: Sankcije Rusiji zbog Ukrajine samo pogoršavaju situaciju

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZastava Kine
Zastava Kine - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2022
Pratite nas
Pritisak i sankcije Rusiji zbog situacije u Ukrajini samo dolivaju ulje na vatru, izjavio je kineski ministar odbrane Vei Fenghe.
„Kina najmanje želi da vidi sukobe i ratove koji štete jednoj ili drugoj strani. Kina takođe smatra da maksimalni pritisci i sankcije nisu dobri, naprotiv, oni pogoršavaju protivrečnosti kao da dolivaju ulje na vatru“, navodi se u video-poruci ministra prikazanoj na Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti.
On je dodao da se ne sme dozvoliti da sukob u Ukrajini pređe granice regiona.
„Kriza se neće završiti za jedan dan, ali se ne sme dozvoliti da sukobi i ratovi prevaziđu region. Sve strane treba odgovorno da promovišu rešavanje ukrajinske krize, a Kina će takođe nastaviti svoj rad i konstruktivnu ulogu u tom pogledu“, rekao je on.
Kao odgovor na specijalnu vojnu operaciju Rusije u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Zamrznuta je ruska imovina vredna stotine milijardi dolara, a Evropska unija je već usvojila sedam paketa restriktivnih mera, uključujući embargo na ugalj i naftu. Sve se to već preokrenulo u probleme za sam Zapad, izazivajući nagli porast inflacije i cena hrane i goriva.
Kako je istakao predsednik Rusije Vladimir Putin, politika obuzdavanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija zapadnih zemalja, ali su sankcije zadale težak udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala