- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Košarka u akvarelu /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićLopta u obruču
Lopta u obruču - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2022
Pratite nas
Španska akvarelistkinja Marija Emeha objavila je svoj rad povodom 75 godina NBA lige na kom su predstavljena šestorica košarkaša.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
U centru pažnje su Luka Dončić i Stef Kari, prate ih Lebron Džejms i Kevin Durent, a tu su i Marijini zemljaci, braća Mark i Pau Gasol.
„U ovom rukom rađenom akvarelu sam želela da prikažem neke od najsjajnijih NBA zvezda koje su me inspirisale iz različitih razloga, odabrala sam istorijski skok braće Gasol na početku NBA Ol-star utakmice 2015. zbog važnosti za veliku bazu NBA fanova u Španiji, Kevina Duranta zbog emotivnog govora prilikom proglašenja za MVP-a u sezoni 2013-14, Stefena Karija zbog neverovatne sposobnosti da pogađa trojke sa planetarne udaljenosti, Luku Dončića zbog radosti jer smo u Madridu bili svedoci njegovog vrtoglavog rasta i napretka, i konačno Lebrona Džejmsa, koji je međugeneracijska ikona sa uticajem daleko većim od košarkaškog terena. Sve sam ih ujedinila slikarskom četkicom kroz talase boja opreme timova za koje igraju i detalje pronađene na njihovim licima i u pokretima tela“, navela je umetnica.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala