- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Šalteri odlaze u prošlost: RFZO razvija aplikaciju za mobilne telefone

CC0 / Pixabay / mobilni telefoni
mobilni telefoni - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
Pratite nas
Republički fond za zdravstveno osiguranje saopštio je da razvija aplikaciju mRFZO za pametne telefone i tablete, koja će omogućiti brz i jednostavan uvid u podatke iz matične evidencije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Upotrebom aplikacije biće moguće da bez odlaska na šalter, građani dođu do podataka o podnetim prijavama za obavezno socijalno osiguranje, overi zdravstvene kartice, nadležnoj ispostavi, navedeno je u saopštenju.
Aplikacija će u nekoliko klikova pokazati pregled potvrda za oslobađanje od plaćanja participacije, stomatoloških potvrda, overe pomagala, pregled bolovanja, putnih troškova, INO obrazaca i ocena lekarskih komisija.
Za decu stariju od 15 godina, roditelj kao nosilac osiguranja, ima mogućnost pregleda osnovnih podataka, ali podaci o ostvarenim pravima deteta starijeg od 15 godina neće biti dostupni roditelju.
Razlog za to je, kako je navedeno, činjenica da se aplikacija razvija u skladu sa svim propisima koji se odnose na zaštitu podataka o ličnosti i prava pacijenata.
Mobilna aplikacija Republičkog fonda biće dostupna osiguranim licima jednostavnim preuzimanjem preko Gugl i Epl prodavnice.
Predviđena su dva načina pristupa aplikaciji - preko LBO i broja zdravstvene kartice ili preko mejla i lozinke, prenosi Tanjug.
Pristup pomoću LBO i broja zdravstvene kartice omogućava ograničen uvid u podatke, zbog zaštite podataka o ličnosti.
Pristup putem mejla i lozinke, koji podrazumeva i prethodnu verifikaciju naloga od strane ovlašćenih lica u Republičkom fondu, omogućava uvid u sve dostupne podatke i pristup svim funkcionalnostima, saopštio je RFZO.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala