- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ratna mornarica Rusije predstavila model najnovije bespilotne letelice

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaOtvaranje vojno-tehničkog foruma "Armija 2022"
Otvaranje vojno-tehničkog foruma Armija 2022  - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
Pratite nas
Vrhovna komanda Ratne mornarice Rusije u ponedeljak je prvi put predstavila na međunarodnom forumu „Armija-2022“ model najnovije bespilotne letelice kombinovanog tipa.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Konkretno, model bespilotne letelice prikazan na štandu u izložbenom paviljonu je uređaj sa krilima za letenje u avionskom režimu i četiri rotora za vertikalno poletanje i sletanje. Kako se pojašnjava u informativnoj brošuri, dron postoji u tri glavne kategorije težine: 30, 50 i 100 kilograma. Svaka od njih ima svoju težinu pri poletanju, težinu nosivosti, domet i trajanje leta.

Glavna namena drona je vazdušno izviđanje i isporuka tereta, aerosnimanje, vazdušno optičko i termovizijsko izviđanje, određivanje koordinata ciljeva, prenošenje komunikacija. Letelice srednje (50 kg) i teške (100 kg) kategorije, pored toga, mogu da isporučuju robu težine od 10 do 25 kilograma i da koriste avijaciono oružje.

Prema rečima predstavnika glavne komande, uređaj može da se bazira kako na kopnenim aerodromima, tako i na palubama brodova. Raspon krila drona u lakoj verziji iznosi 3 metra, u srednjoj 3,8 metara, a u teškoj 6 metara. Praktični plafon je 3 hiljade metara, domet leta od 650 do 1,5 hiljada metara u zavisnosti od verzije.
Maksimalna brzina uređaja je 130-140 kilometara na sat, težina nosivosti 4, 13 i 25 kilograma u lakoj, srednjoj i teškoj modifikaciji.
Trajanje leta pri maksimalnoj težini pri poletanju je osam časova za laku modifikaciju, deset časova za srednju i 15 časova za tešku.
Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija 2022“ otvara se 15. avgusta i trajaće do nedelje u podmoskovskom kongresno-izložbenom centru „Patriot“ u organizaciji Ministarstva odbrane Rusije. Ministarstvo planira da na forumu zaključi ugovore vredne više od 522 milijarde rubalja (8,3 milijarde evra).
Dron - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
RUSIJA
"Kalašnjikov" predstavio nevidljivi dron /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala