Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Prikaz novoproizvedenog naoružanja i vojne opreme u Beogradu /video, foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPrikaz novoproizvedenog naoružanja i vojne opreme u Beogradu
Prikaz novoproizvedenog naoružanja i vojne opreme u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prikazu novoproizvedenog naoružanja i vojne opreme iz domaće namenske industrije, za potrebe jedinica Vojske Srbije.
Prikaz je organizovan na Vojnoj akademiji u Beogradu, a po dolasku predsednik Srbije je izvršio smotru postrojenog zastavnog voda.
Na Akademiji je, između ostalog, izložena univerzalna prevozna artiljerijska računarska stanica, namenjena za obezbeđivanje preduslova za određivanje elemenata za gađanje, čime se obezbeđuje kvalitetnije upravljanje vatrom.
Predstavljen je i Pasars četvorocevac, namenjen za zaštitu kopnenih snaga na maršu i tokom izvođenja borbenih dejstava, kao i kombinovani samohodni PVO sistem PASARS- 16.
© Sputnik / Lola ĐorđevićPrikaz novoproizvedenog naoružanja i vojne opreme u Beogradu
Prikaz novoproizvedenog naoružanja i vojne opreme u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
Prikaz novoproizvedenog naoružanja i vojne opreme u Beogradu
Vojska Srbije koristi i novi terenski automobil, koji služi za prevoz ljudstva i transport oružja i materijala mase do 1,4 tone i priključnih sredstava ukupne mase do 1,7 tona, a izloženi su i terenski automobil FAP 2228, automatski bacač granata, kao i novi „Zastavin“ pištolj, kao i optički i refleksni nišani.
Izloženo je i borbeno oklopno vozilo „Lazar 3“, kao i samohodna haubica „Nora“.

„Moramo da jačamo našu vojsku i namensku industriju“

Vučić je poručio da Srbija mora da jača svoju odbrambenu sposobnost osnaživanjem Vojske Srbije i domaće namenske industrije.
© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovuje prikazu novoproizvedenog naoružanja i vojne opreme iz domaće namenske industrije, za potrebe jedinica Vojske Srbije
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovuje prikazu novoproizvedenog naoružanja i vojne opreme iz domaće namenske industrije, za potrebe jedinica Vojske Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovuje prikazu novoproizvedenog naoružanja i vojne opreme iz domaće namenske industrije, za potrebe jedinica Vojske Srbije
„Ovo svo oruđe koje smo proizveli, ove nore, lazari, pasarsi i oprema za elektronsko izviđanje od danas ulaze u 2, 3, 4. brigadu i specijalne jedinice“, rekao je Vučić.
On je napomenuo da je veoma važno da se proizvode i naoružavaju domaće bespilotne letelice „vrabac“ i „pegaz“ i dodao da onaj ko bude mogao bolje da osmatra i vidi i da naoruža bespilotne letelice, taj ima prednost na ratištu.
Predsednik Srbije konstatovao je da postoji ogroman nedostatak oružja i oruđa u svetu i da sve što srpska namenska industrija proizvede može da se proda i da će zahvaljujući tome vojne fabrike za koje su neki mislili da su ih uništili biti obnovljene.
„Svaka mina, svaka granata danas ima deset kupaca po jednom komadu i to sve pokazuje u kom smeru svet ide i da je zbog sve više sankcija koje uvode jedni drugima sve teže proizvesti oružje. Zato mi moramo da kupimo što više delova koje ne možemo da proizvedemo i da se okrenemo domaćoj proizvodnji, jer će vrlo mala saradnja biti moguća“, ukazao je Vučić.
On je najavio da će ove godine stići još 11 Erbasovih helikoptera H145M, a u MUP još dva helikoptera puma od istog proizvođača, uz jedan koji je već preuzet, preneo je Tanjug.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala