Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ministar zdravlja Srbije obišao povređene u Bugarskoj: Dete operisano, odrasloj osobi amputirana noga

Pratite nas
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je državljane Srbije povređene u nesreći u Bugarskoj. Kako je naveo, jedno dete je operisano, kao i jedna odrasla osoba kojoj je urađena amputacija noge.
Demantovao je prve informacije koje su se pojavile da je vozaču autobusa amputirana noga i pojasnio da je reč o jednom roditelju.
Lončar, koji je sa kolegom iz Bugarske obišao povređene u bolnici u Staroj Zagori, rekao je da je razgovarao sa decom i odraslima i da se operisano dete oseća dobro.

„Jedno dete ima povrede glave i biće prebačeno u Sofiju na dalje praćenje, a verovatno će i operisano dete biti prebačeno u Sofiju na dalje lečenje“, kazao je ministar zdravlja Srbije.

Lončar je za RTS rekao da se ta dva dečaka od 10 i 11 godina nalaze u intenzivnoj nezi. Precizirao je da je dečak od 10 godina imao operaciju noge, a da drugi dečak ima više povreda od kojih je dominantna povreda glave.
„Ostalima koji su u bolnici biće urađene analize i njih će sanitetima prebaciti do granice gde će ih sačekati naši i dovesti u bolnicu“, dodao je Lončar.
Prevoz za preostalu decu biće organizovan nakon što punoletni budu dali izjave, kako ne bi kretala rodbina po njih, rekao je Lončar. Prema njegovim rečima, grupa dece i roditelja koji se dobro osećaju trebalo bi da krenu ka Srbiji u toku dana.
Lončar očekuje da će dvojica teže povređenih dečaka i još dve odrasle osobe biti prebačene u Srbiju u narednim danima, kada to njihovo stanje dozvoli.
On je zahvalio svima koji su se angažovali u Bugarskoj kako bi deca i odrasli iz Srbije bili adekvatno zbrinuti posle nesreće.
Podsetimo, osmoro dece i četvoro odraslih je povređeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.
Među povređenima je najviše dece, koja su većinom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice. Deca su se vraćala sa festivala u Nesebaru.
Uzrok nesreće još nije utvrđen, ali prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Autobus sa decom iz Srbije prevrnuo se na auto-putu u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
SRBIJA
Vozaču autobusa iz Srbije određen pritvor u Bugarskoj
Autobus iz Srbije prevrnuo se u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
SRBIJA
Autobus sa decom iz Srbije prevrnuo se u Bugarskoj, ima povređenih /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala