- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB: Sprečen teroristički napad na naftni kompleks

Pratite nas
Federalna služba bezbednosti saopštila je da je sprečila diverziono-teroristički napad na naftno-gasni kompleks u Volgogradskoj oblasti.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Federalna služba bezbednosti Rusije je u okviru sprovođenja niza operativno-istražnih mera sprečila pokušaj da ukrajinske specijalne službe izvedu diverziono-teroristički napad u Volgogradskoj oblasti, na objektu naftno-gasnog kompleksa“, saopštio je Centar za veze sa javnošću (COS) specijalne službe.

FSB je saopštio da su tokom „tokom hapšenja, prilikom pokušaja da dignu u vazduh naftovod, neutralisana dva državljana Ruske Federacije koji su pružili oružani otpor“.
Prema podacima COS, ruski državljani koji su pripremali teroristički akt pripadali desničarskoj radikalnih grupi „Restrukt“, koju je osnovao nacionalista Maksim Marcinkevič, poznatiji pod nadimkom „Tesak“.
„Na mestu zločina zaplenjena je eksplozivna naprava velike snage domaće izrade, kao i dva traumatska pištolja prepravljena za ispaljivanje bojeve municije“, saopštio je FSB.
U specijalnoj službi istakli su da su organizatori diverziono-terorističkog akta pod kontrolom ukrajinskih specijalnih službi izvršili članovi „Restrukta“, državljanin Rusije Andrej Čuenkov, rođen 1986. godine, koji trenutno učestvuje u borbama u Ukrajini u sastavu nacionalističkog bataljona „Uragan“ i državljanin Ukrajine Jurij Ionov, rođen 1988. godine, koji je pripadnik nacionalističkog bataljona „Azov“(teroristička organizacija koja je zabranjena u Rusiji) i koji je u bliskom kontaktu sa njegovim osnivačem A.Bileckim.
„Bezbednosni organi u saradnji sa drugim organima reda organizovali su mere za suzbijanje kriminalnih aktivnosti A.Čuenkova i J. Ionova, kao i potragu za njihovim saučesnicima na teritoriji Rusije“, naglašava specijalna služba.
Početkom avgusta FSB je saopštila da je u Karačajevo-Čerkeziji priveden pristalica „Desnog sektora“ (ukrajinska teroristička organizacija, zabranjena u Rusiji), koji je pripremao teroristički akt na vlasti i vojsku.
Pripadnik Federalne službe bezbednosti Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
RUSIJA
FSB sprečila otmicu ruskih aviona, Ukrajinska obaveštajna služba nudila dva miliona dolara /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala