Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Beograd nije zabranio posetu Bisljimija i Svečlje - odložena je

© Sputnik / Dejan SimićOpština Bujanovac
Opština Bujanovac  - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
Pratite nas
Najavljenu posetu zamenika premijera privremenih prištinskih institucija Besnika Bisljimija i ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje Medveđi i Bujanovcu Srbija nije zabranila, kako se prethodno spekulisalo u javnosti, već je ona odložena, javlja Kosovo onlajn.
Svečlja i Bisljimi, koji je i glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom, o odlaganju njihove posete su posredstvom oficira za vezu Prištine obavestili srpskog oficira za vezu, piše Kosovo onlajn.
Iako se u javnosti pojavila informacija da im navodno nije odobren zahtev za ulazak u Srbiju kako bi posetili Medveđu i Bujanovac, prava informacija je zapravo da Bisljimi i Svečlja svoju posetu "odlažu za drugi datum", tako da Srbija nije ni uzimala u razmatranje ovu najavu, dodaje Kosovo online.
Prethodno se, kako navodi taj portal, pojavila vest da je Svečlji i Bisljimiju zahtev za posetu odbijen, a da su to potvrdili zvaničnici Nacionalnog saveta Albanaca u "Preševskoj dolini".
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala