- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Armin Sinančević osvojio srebro u Minhenu

© AP Photo / Matthias SchraderArmin Sinančević
Armin Sinančević - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
Pratite nas
Srpski bacač kugle Armin Sinančević osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu. On je vodio posle prve dve serije na čuvenom Olimpijskom stadionu, ali je na kraju završio takmičenje kao drugoplasirani iza Hrvata Filipa Mihaljevića koji je osvojio zlato.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prvi hitac Sinančevića bio je odličan 21,07 metara, dok je Asmir Kolašinac bacio nešto slabije u prvoj seriji (19,64). U drugoj je naš šampion prestupio, ali se izdvojio kao lider, dok je Kolašinac bacio za santimetar bolje.
Izgledalo je da će Sinančević moći do zlatne medalje i titule šampiona Evrope kada je u trećoj seriji bacio 21,24 metara i pobegao najbližim pratiocima Hrvatu Mihaljeviću i Čehu Staneku koji su bacali identično u drugoj seriji - 21,05 metara.
Ali onda je usledio šok. Mihaljević je u svom trećem bacanju bacio 21,27, a potom u četvrtom i nedostižnih 21,53 metara što mu je donelo na kraju zlatnu medalju.
Armin Sinančević je u petoj seriji bacio 21,39 i tako prestigao Čeha Staneka na drugom mestu, ali nije mogao u poslednjoj šestoj da ugrozi šampiona Mihaljevića bacivši 21,32 metara.
Bronza je na kraju pripala Čehu Tomašu Staneku koji je bacio 21,26 metara.
Naš drugi predstavnik u finalu Asmir Kolašinac završio je takmičenje na osmom mestu sa najboljim hicem 20,15 metara u poslednjoj šestoj seriji.
Trka na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
SPORT
Lazar Anić leteo do finala Evropskog prvenstva
Angelina Topić - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
SPORT
Počinje Evropsko prvenstvo u atletici: Sedmoro Srba nastupa prvog dana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala