- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jović odmah u metu, Sergej magičnom asistencijom „pokvario“ Mihajlovićev povratak u Rim /video/

© AP Photo / Fabrizio Corradetti/Luka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
Pratite nas
Nastavak prvog kola italijanske Serije A doneo je sjajne predstave srpskih fudbalera, Luka Jović je postigao gol na svom premijernom nastupu za Fiorentinu, dok je Sergej Milinković-Savić asistirao za pobedu Lacija nad Bolonjom koju sa klupe vodi Siniša Mihajlović.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Joviću je trebalo svega 34 minuta igre u italijanskom fudbalu da se upiše u strelce, sjajno je pratio akciju svoje ekipe u duelu sa Kremonezeom i rutinski, u svom stilu desnom nogom poslao loptu u nebranjeni deo mreže.
Fiorentina je ipak kroz dramu stigla do pobede, u 96. minutu Rolando Mandragora je zatresao mrežu rivala, oslabljenog zbog crvenog kartona Gonsala Eskalantea.
U ključnom momentu utakmice katastrofalno je reagovao golman Andrej Radu koji je praktično uneo loptu u svoju mrežu posle centaršuta Mandragore.
Time je postavljen konačan rezultat od 3:2, a vredi istaći da je u osvajanju kornera, posle koga je stigao pobednički gol, učestvovao srpski reprezentativac Nikola Milenković.
Delovalo je će razlog za slavlje imati Siniša Mihajlović, koji je na dirljiv način dočekan u svom Rimu gde je vodio Bolonju protiv Lacija.
Navijači domaćeg tima su srpskom treneru pružili veliku podršku u borbi sa opakom bolešću, a njegova radost je bila još veća kada je Marko Arnautović postigao gol u 38. minutu iz penala.
Prethodno je u 6. minutu golman Lacija Luis Maksimilijano dobio direktan crveni karton zbog hvatanja lopte rukama van kaznenog prostora i delovalo je da će domaći imati veoma težak posao.
Stvari su se promenile u 68. minutu, Lorenco De Silvestri je postigao autogol za izjednačenje, a preokret je kompletirao Čiro Imobile, devet minuta kasnije, na spektakularnu asistenciju Sergeja Milinković-Savića.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala