Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Priština se naoružava? Kosovski MUP nabavio oklopna i blindirana vozila, vodene topove i duge cevi

© AP Photo / STRKosovska policija u severnom Mitrovici
Kosovska policija u severnom Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
Pratite nas
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo je naoružanje u vrednosti od 1,3 miliona evra, a dugačke puške za pripadnike policije koji dežuraju na administrativnim linijama vredne su 350.000 evra, prenosi Reporteri.
Nabavljeni su i oklopna vozila, vodeni topovi i blindirana vozila čija je vrednost 7,13 miliona evra, prenosi Kosovo onlajn.
Prema izveštaju Trezora, Ministarstvo je kupilo i specijalizovanu opremu vrednu 280.000 evra, a oprema koja će biti korišćena za istražni postupak vredna je 300.000 evra.
To Ministarstvo uložilo je 200.000 evra u sajber bezbednost i druga pitanja, a ulagalo je i u izgradnju škola.
Za Kosovske bezbednosne snage ove godine je iz budžeta izdvojeno 100 miliona evra, od cega će 30 miliona biti namenjeno samo za naoružavanje i to je najveći iznos od kada su formirane ove snage.
Pukovnik Sefer Isufi kazao je tim povodom pre nekoliko dana da su KBS već ugovorile nekoliko dronova i da su u procesu ugovaranja najnaprednijih i najsavremenijih sistema naoružanja.
"Imamo ugovorene kapacitete dronova koji imaju zadatak sistema, recimo, ili angažovanja u procesu otkrivanja i osmatranja. U procesu smo ugovaranja drugih odbrambenih sistema koji ukljčuju komponentu sistema protivvazdušne odbrane, protivoklopnog sistema i naravno konvencionalne pešadije i lake artiljerije", rekao je Isufi.
Dodao je da će svaka vojna akcija KBS biti u koordinaciji sa saveznicima.
Prema njegovim rečima, mere ili radnje koje su preduzete, preduzete su u punoj koordinaciji sa saveznicima Kosova, na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala