- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kadirov upozorava: Ako neko pokuša da nam odgrize deo zemlje — ostaće bez zuba

© Sputnik / Said Carnaev / Uđi u bazu fotografijaRamzan Kadirov
Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
Pratite nas
Zapadni političari treba da odustanu od strategije raspada Rusije i da razmisle kako da izgrade saradnju sa njom, napisao je lider Čečenske republike Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Zapadni svet očigledno do sada nikako da shvati jednu stvar. Današnja Rusija nije Gorbačovljevski savez republika i nije Jeljcinova teritorija, podignuta na puču, deficitu i nelikvidnosti. Ovo je sasvim drugačija i snažna Rusija, i vi, zapadni političari ne treba da preispitate strategiju raspada Rusije, već odnos prema saradnji sa njom. Ona se od države koju je Zapad opljačkao i ponizio za poslednjih preko 20 godina, pretvorila u državu sa jakom političkim strukturom, reorganizovanom u skladu sa strateškim ciljevima, prekaljenom i nepokolebljivom“, ocenio je Kadirov na Telegram kanalu.

On je dodao da zapadnim zemljama ne vredi da se svađaju sa Rusijom.
„Kako je ispravno primetio naš predsednik Vladimir Putin, ako neko pokuša da nam odgrize deo zemlje — ostaće bez zuba“, istakao je Kadirov.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
RUSIJA
Putin: Početak specijalne vojne operacije označava i početak sloma američkog svetskog poretka
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
Podkast
Ljubinka Milinčić: Povampirio se monstruozni plan Zapada protiv Rusije, odgovor je – neće moći!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala