- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Brifing ruske vojske: U potpunosti oslobođeno mesto Peski, uništen „Himars“ i četiri „Grada“

© UPSI MO RF / Uđi u bazu fotografijaRuski višecevni bacači granata "Grad"
Ruski višecevni bacači granata Grad - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
Pratite nas
Ruske snage su u potpunosti oslobodile strateški važno naselje Peski u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Reč je o veoma važnoj strateškoj tački u predgrađu glavnog grada Donjecke Narodne Republike koja je još 2015. godine pretvorena u moćno utvrđenje ukrajinske vojske, odakle artiljerija gađa stambene četvrti Donjecka.
Pored toga, kako navodi ruski vojni resor, ruska vojska je uništila lansirni sistem „Himars“ i skladište sa raketama u Kramatorsku, kao i dva voda višecevnih raketnih lansera „Grad“ u području Soledara i Artjomovska.
Takođe, uništeno je i pet vodova haubica D-30 i još tri voda višecevnih lansera „Grad“ ukrajinskih snaga, koji su takođe bile razmeštene unutar DNR.
Što se tiče ljudstva, rusko Ministarstvo navodi da je za protekla 24 časa kao rezultat napada na 66. mehanizovanu brigadu likvidirano preko 100 ukrajinskih nacionalista u blizini mesta Stari Terni. Ujedno je uništeno i 10 jedinica vojne tehnike.
Istovremeno, ruska avijacija preciznim udarima likvidirala je 170 nacionalista 10. udarne brigade u blizini mesta Perejezdno, a ujedno je uništila i 12 jedinica vojne tehnike.
Ukrajinske snage pretrpele su gubitke i u Harkovskoj oblasti kada je napadima raketnih snaga ruske vojske ubijeno 70 ukrajinskih vojnika, dok je oko 300 ranjeno.
Pored toga, savezničke snage su u blizini Artjomovska u potpunosti uništile dve čete 72. mehanizovane brigade ukrajinske vojske.
Aktivna je bila i ruska protivvazduhoplovna odbrana – iznad Nikolajevske i Harkovske oblasti oborene su četiri rakete „Himars“, kao i četiri ukrajinska drona. Oborena su i dva helikoptera Mi-24.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala