Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Usaglasićemo politiku sa EU kada nam budu rekli da za šest meseci ulazimo u Uniju

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2022
Pratite nas
Srbija će usaglasiti politiku sa Evropskom unijom kada joj bude rečeno da je šest meseci deli do ulaska u Uniju, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Vučić je tako odgovorio na pitanje da li će Srbija istrajati u politici neuvođenja sankcija Rusiji.
„Obećavam narodu da ćemo se truditi da vodimo odgovornu politiku. Kada nam budu rekli da je ostalo šest meseci da uđemo u EU, eto i nas da se usaglasimo sa svim njihovim zahtevima. Ali to moraju da nas obaveste, pošto je naša obaveza da do kraja priključivanja EU usaglasimo politiku“, kazao je Vučić, gostujući na TV Prva.
Predsednik Srbije je prokomentarisao dezinformacije o navodnoj izgradnji ruske vojne baze u Srbiji, koje su uglavnom širene u regionu.
„Kažu Putin mene ponižava, i Rusija. A oni u NATO, i imaju i američke i albanske vojnike na svojoj teritoriji kad god to zatreba. To je valjda za ponos, a mi da imamo nekog drugog, to je poniženje. Srbiji nisu potrebne nikakve vojne baze, Srbija će sama da brani svoju državu i narod, da gradi savezništva, i da se ne stidi dobrih odnosa sa Rusijom, Amerikom i Kinom. Sami ćemo da brinemo o sebi“, poručio je Vučić.
Predsednik Srbije je napomenuo da je on vrhovni komandant još pet godina, i da ga niko neće naterati da Srbija napravi stranu vojnu bazu na svojoj teritoriji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala