Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Priština želi da likvidira šest „vođa otpora“, neće se smiriti dok ne završi sever Kosova

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić u Predsedništvu Srbije
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Predsedništvu Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da znamo imena koje Priština želi da likvidira, i da je u pitanju šest ljudi koji su označeni kao „vođe otpora“.
„I naravno, označeni su kao teroristi, kriminalci. Sada Srbin sa kamenom da se slika je kriminalac i ubica, a kod njihovih terorista dolazio ceo svet da se slika. A Srbima koji žive dole će reći da su kriminalci“, rekao je Vučić gostujući na TV Prva.
On je dodao da je jedan od razloga zašto je izašao u javnost sa tom informacijom, da spreči takav razvoj događaja.
„Oni će nastaviti sa svojim akcijama i neće se umiriti dok ne završe sever Kosova. Na silu možda možete sve, osim što vam nećemo dozvoliti pogrom i ubijanje. A sve ostalo i ovako radite silom. A ja da vređam ovog mučenog Kurtija ne mogu“, ističe on.
Vučić kaže da se NATO ponašao odgovorno do sada, i da Albanci hoće potpuno da proteraju Srbe.
„Oni su sada u šoku kako ja znam da su pomerali jedinice u Gnjilane. Već dva dana sprovode istragu. Ja ne izmišljam da hoće da likvidiraju naše ljude. To je rečeno na jednom zatvorenom sastanku, i sada ne znaju ko je to javio. A onda je zadatak svih medija Vučićeva melodrama. Oni su našli naš plan od pre dve godine, koji bi bio naš korak ako krene do pogroma. I mi smo o tome pričali. Kao mala deca se ponašaju, kasne dve godine, i čudom se čude kako mi sve znamo“, dodaje predsednik.
Predsednik ističe da nije optimističan pred odlazak u Brisel na razgovore sa Prištinom, već je realističan.
„Idem sa dobrom voljom da razgovaram i da im ukažem na sve opasnosti sa kojima se suočavamo. Kao sa tablicama, gde izmišljaju svašta. Prihvatili smo mi i dokumenta, ali sa određenom deklaracijom. Ali oni hoće da ukinu KM srpske tablice. To je njihov jedini cilj. Kad nema KM tabli, to je još jedan dokaz da Srbija ne živi na Kosovu. A na to nemaju nikakva prava. Kao i to da tražite deklaraciju, papir, od onih koji žive na KiM. Ali Srbima koji žive na KiM, da im izdajete neke papire svaki put kada pređete liniju, e pa to ne može“, rekao je predsednik.
Aleksandar Vučić u Predsedništvu Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
SRBIJA
Vučićevo upozorenje: Spremaju likvidaciju naših ljudi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala