- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Veliki porast broja turista u Srbiji

© Sputnik / Aleksandar MilačićSviranje trube pored spomenika Trubaču u Guči dok se čekala Marija Zaharova
Sviranje trube pored spomenika Trubaču u Guči dok se čekala Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2022
Pratite nas
Tokom prvih šest meseci ove godine broj dolazaka turista u Srbiju veći je za 65,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a ministarka trgovine i turizma Tatjana Matić rekla je da je tome doprinela i bogata festivalska ponuda tokom leta.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Matić je rekla i da Srbija nastavlja da unapređuje svoj imidž i svoju turističku ponudu i da tome posebno doprinosi razvoj festivala i brojnih drugih manifestacija u našoj zemlji, kao i da je resorno Ministarstvo u ovoj godini podržalo 82 manifestacije sa 77,25 miliona dinara, sa ciljem da Srbiju učini još atraktivnijom i još poželjnijom turističkom destinacijom.
„Ovo leto je u Srbiji u znaku festivala. Samo u avgustu imamo više od 250 raznih kulturnih, gastronomskih, zabavnih, dečjih, edukativnih, prirodnjačkih, sportskih i avanturističkih manifestacija“, napomenula je Matić, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Ministarka je posebno istakla Nišvil i Filmske susrete u Nišu, Lav Fest u Vrnjačkoj Banji, Sabor trubača u Guči, Festival balona u Kruševcu, Bir fest i Mjuzik vik u Beogradu, Mun fest na Staroj planini, Nušićijadu u Ivanjici, Zaječarsko kulturno leto, ArtLink festival.
„Takođe i manifestacije i festivali kao što su Egzit, Sabor trubača u Guči, Kosidba na Rajcu, Drinska regata, Xroš hard enduro reli, ali i Zlatovanje, Festival balona u Kruševcu, Zaječarska gitarijada, Maglič fest, Župska berba, BITEF i mnogi drugi događaji sa najvećim imenima svetske scene koji nastupaju u našoj zemlji, čine Srbiju atraktivnom i autentičnom turističkom destinacijom“, istakla je Matićeva.
Ona je izrazila uverenje da se do kraja ove i tokom sledeće godine mogu očekivati još bolji rezultate zahvaljujući ulaganjima u infrastrukturu, dodeli vaučera za odmor u Srbiji i kontinuiranom unapređenju kvaliteta i raznovrsnosti turističke ponude, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala