- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Lopovi krenuli da opljačkaju banku, pa ostali zatrpani u tunelu /video/

CC0 / Pixabay / Podzemni tunel — ilustracija
Podzemni tunel — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2022
Pratite nas
Spasilačke ekipe su posle složene osmočasovne operacije uspele da izvuku zatrpanog čoveka iz tunela prokopanog šest metara ispod ulice u Vatikanu. Rimska policija povela je istragu jer se pretpostavlja da je čovek pripadnik kriminalne grupe koja je nameravala da opljačka obližnju banku.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Četiri saučesnika zatrpanog pljačkaša uspela su da se oslobode iz urušenog tunela, ali ih je policija uhvatila dok su bežali sa lica mesta. Prema pisanju italijanskih medija, svi imaju krivične dosijee, uključujući i pljačku.
Veruje se da je banda htela da iskoristi italijanski državni praznik Feragosto kada ulice glavnog grada ostaju polupuste, i izvrše pljačku u obližnjoj banci.
Dramatični incident se dogodio nakon što je deo asfalta popustio na uglu Via Inoćenco XI, pored prometne Via Gregorio VII, odmah uz trg Svetog Petra.
Nakon što je član bande obavestio hitnu pomoć o urušavanju tunela, vatrogasci i policija su uspeli da lociraju odakle potiče glas povređenog čoveka, skoro šest metara ispod nivoa ulice, ispred prazne prodavnice.
Spasioci su iskopali paralelni otvor kako bi došli do teško povređenog čoveka i obezbedili mu kiseonik i vodu.
Posle osam sati uspeli su da ga izvuku živog, uz aplauz okupljenih prolaznika.
Policija istražuje da li se banda spremala da iskoristi tunel, koji je počinjao unutar prazne prodavnice, kako bi došli do trezora jedne od dve obližnje banke.
Dvojica članova bande, iz Napulja, uhapšena su zbog pružanja otpora službenom licu, a dvojica iz Rima su optužena za nanošenje štete javnoj imovini, navodi italijanski javni servis Rai njuz, prenosi RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala