- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako je „Stara dama“ zavela Filipa Kostića?

© Foto: Skrinšot/Twitter@juventusfcenFilip Kostić
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2022
Pratite nas
Srpski reprezentativac Filip Kostić (29) ozvaničio je 16 miliona evra (sa bonusima) težak transfer karijere iz Ajntrahta u Juventus i nekoliko meseci uoči Mundijala u Kataru drastično podigao cenu i sebi i srpskom fudbalu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Dugo se nagađalo gde će sjajni Kragujevčanin nastupati od jeseni. Ajntraht je morao da ga proda jer je Filip ušao u poslednju godinu ugovora u Nemačkoj, pregovarao je Srbin i sa engleskim Vest Hemom i bio na korak od Londona, ali je na kraju ipak završio u crno-belom dresu.
A kako je „Stara dama“ zavela Filipa Kostića?
Za sve je „kriv“ jedan čovek, trener Juventusa Maks Alegri, koji ima u glavi tačnu ulogu za Kostića. Po njegovim zamislima, Filip je idealno krilo za formaciju 4-4-2.
Trener Juventusa je felksibilan, uvek pokušava da prilagodi taktiku tipu igrača koji poseduje, ali da to bude u skladu sa njegovim načelima ofanzivnog i direktnog fudbala. Nije u tome uspeo prošle godine sa Arturom i Kuluševskim, ali jeste sa većinom igrača sa kojima je radio tokom karijere.
Navodno je Alegri potrošio dobrih pola sata da u telefonskom razgovoru ubedi Kostića u projekat novog Juventusa sa Pogbom i Paredesom (treba da stigne iz PSŽ) na sredini. Italijan vidi Srbina kao važnu silu na levom krilu i učinio je sve da ga ubedi da mu se pridruži.
Alegri želi da vrati ponovo u modu igru sa četvoricom fudbalera na sredini terena, što je ranije često bio „italijanski fazon", a što mu je donosilo rezultate kada je dominirao s Juventusom sredinom minule decenije.
Neki smatraju da je Kostić pogrešio u izboru kluba pogotovo jer je pre njega stiglo još jedno krilo, Argentinac Anhel di Marija.
Ipak, u Juventusu imaju predodređenu poziciju za Filipa koga sa 29 godina smatraju dovoljno zrelim da se uklopi u sve taktičke zamisli trenera Alegrija. I da ne pravi dramu ako nekad počne meč s klupe jer je sezona duga i naporna.
Kostić je prošle sezone bio treći najopasniji fudbaler u Bundesligi u protivničkoj trećini, prema izveštajima skauta. Ispred njega su bili samo Mađar Šobošlaji (Lajpcig) i Nemac David Raum (tada Hofenhajm sada RB Lajpcig).
Takođe, bio je izuzetan i u kreiranju šansi saigračima gde je od njega bolji bio samo Kingsli Koman iz Bajerna. Dakle, Juventus je za relativno skromne pare ubo džek-pot.
Za dolazak Kostića u Torino navodno se zalagao i Dušan Vlahović koji igra sa Filipom u reprezentaciji Srbije. Mediji bliski Juventusu pišu da Dušan jedva čeka centaršuteve sa leve strane Kostića, koji su proslavili svojevremeno Luku Jovića u dresu Ajntrahta i doneli mu status najskupljeg Srbina ikada u jednom trenutku.
U svakom slučaju, za Filipa Kostića počinje nova era, romansa sa „Starom damom“ koja bi mogla ponovo da zasija punim sjajem sa čuvenom „sedamnaesticom“ na levom krilu.
Nemanja Pejčinović - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
SPORT
„Rusiji nisu potrebni izdajnici, Zapad ispira mozgove strancima“
Srpski fudbaler Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
SPORT
Tadić za Sputnjik: Pokušali su da me opljačkaju, ali se nisu dobro proveli /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala