- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Dva nova broda sa žitom i kukuruzom isplovila iz ukrajinskih luka

CC0 / Pixabay / Teretni brod
Teretni brod - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2022
Pratite nas
Dva broda sa prehrambenim proizvodima isplovilo je iz ukrajinskih luka u okviru Prehrambenog sporazuma, saopštilo je Ministarstvo odbrane Turske.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Reč je o brodovima „Sormovski“ koji prevozi 3.050 pšenice, koji je isplovio iz luke Černomorsk, i „Star Laura“ koji prevozi 60.000 tona kukuruza, koji je isplovio iz luke Južni.
Ti brodovi će prvo morati da prođu Bosfor, gde će biti obavljena inspekcija.
Brod „Sormovski“ plovi pod zastavom Beliza i uputio se u Tekirdag, dok „Sat Laura“ plovi pod zastavom Maršalovih ostrva i plovi ka Iranu.
Takođe je saopšte da je prvi teretni brod sa ukrajinskim žitom „Razoni“ isplovio iz turske luke Mersin i uputio se ka Egiptu.
Inače, brod „Razoni“ je isplovio iz luke u Odesu 1. avgusta sa 26.000 tona kukuruza nakon zaključivanja prehrambenog sporazuma Rusije, UN, Turske i Ukrajine u Istambulu 22. jula i trebalo je da uplovi u severnu libansku luku Tripoli 7. avgusta, ali je kupac odbio da primi robu jer isporuka kasni više od pet meseci.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala