- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder tužio Bundestag

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBivši nemački kancelar Gerhard Šreder
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder  - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2022
Pratite nas
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder tužio je Bundestag kako bi povratio posebne privilegije koje su mu oduzete u maju, prenosi agencija DPA pozivajući se na Šrederovog advokata Mihaela Nagela.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Tužba je podneta Upravnom sudu u Berlinu sa zahtevom da mu se ponovo stavi na raspolaganje biro bivšeg kancelara sa zaposlenima. Istovremeno, advokati bivšeg kancelara smatraju da je odluka Bundestaga o smanjenju finansiranja Šrederovog biroa i obustavi njegovog rada nezakonita.
Ranije je komitet za budžet Bundestaga većinom glasova podržao odluku da se Gerhard Šreder liši dela privilegija koje ima kao bivši nemački kancelar. Tada je odlučeno da mu se oduzmu kancelarijske privilegije, dok je zadržao penziju i obezbeđenje.
Formalna osnova, kako su ranije saopštili autori nacrta dokumenta, jeste to što kancelar ne koristi kancelarijski prostor koji mu je dostupan i nema saradnike, jer su oni napustili kancelariju nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini.
Odluka je usvojena u kontekstu političkog pritiska na Šredera, kog kritikuju čak i njegovi partijski saradnici zbog bliskih veza s Rusijom i angažmana u ruskim kompanijama.
Gerhard Šreder - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
RUSIJA
Bundestag oduzeo Šrederu deo privilegija bivšeg kancelara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala