- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šok u Torontu – Brazilka izbacila najbolju teniserku sveta

© Geoff BurkeIga Švjontek
Iga Švjontek - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2022
Pratite nas
Brazilska teniserka Beatriz Hadad Maja (23) napravila je veliko iznenađenje u osmini finala Rodžers kupa u Torontu gde je pobedila je najbolju igračicu sveta Igu Švjontek.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Južnoamerikanka, trenutno 24. na VTA listi, posle tri sata velike borbe eliminisala je Poljakinju rezultatom 6:4, 3:6, 7:5.

„Možda ću sledeći put uspeti da nađem bolja rešenja i budem sigurnija, čak i ako mi uslovi ne odgovaraju. Napravila sam puno grešaka koje nisam smela“, priznala je Švjontekova posle meča.

„Teško mi je bilo da pronađem ritam, verovatno zato što je ona levoruka, a ja se nisam prilagodila na njen servis. Plus vetar. Mislim da bih igrala bolje bez vetra, mećutim, baš je jako duvao“, dodala je Iga i poručila da će se popraviti do sledećeg turnira.
U prva dva seta obe igračice su po jednom oduzele servis protivnici, dok je u odlučujućem trećem, koji je trajao 71 minut, Švojontek došla do brejka već u prvom gemu.
Brazilka je uzvratila, osvojila je četiri od narednih pet gemova i povela je sa 4:2, ali se Poljakinja nije predavala i novim brejkom vratila je egal rezultat – 4:3.
Ipak, Hadad Maja je nakon propuštene meč lopte u desetom gemu na servis rivalke u 12. iskoristila četvrtu meč loptu i u četvrtfinalu igra sa Švajcarkinjom Belizom Benčić.
Novak Đoković, Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
SPORT
Košarkaši trenirali kod Đokovića
Aleksander Zverev na Mastersu u Sinsinatiju - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
SPORT
Zverev doneo odluku o učešću na US Openu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala