- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Bosanska legenda doživela sudbinu Muslina

© Foto: Skrinšot/You Tube/FC NantesVahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
Pratite nas
Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac Vahid Halilhodžić nije više selektor Maroka, saopšteno je iz Fudbalskog saveza te zemlje. Njegov slučaj neodoljivo podseća na slučaj Slavoljuba Muslina koji je slično prošao pre nekoliko godina na kormilu Srbije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kako se navodi na sajtu FS Maroka, ugovor sa Halilhodžićem je raskinut zbog neslaganja o načinu na koji bi se nacionalni tim pripremao za Mundijal u Kataru.
Suštinski je do razlaza došlo jer je bosanski stručnjak odbio da vrati u tim fudbalera Čelsija Hakima Zijeha, koga je izbacio zbog nediscipline.
Halilhodžiću je ovo treći put u karijeri da odvede jednu reprezentaciju na Mundijal, a da potom dobije otkaz uoči finalnog turnira. To mu se već desilo sa Obalom Slonovače 2010. i Japanom 2018. godine.
Inače, on je plasmanom sa Marokom na Svetsko prvenstvo, trebalo da postane jedini selektor koji je to uspeo sa četiri države, a rekorderi po učešću su naš Bora Milutinović i Brazilac Karlos Alberto Pareira.
Slučaj Halilhodžića neodoljivo podseća na onaj Slavoljuba Muslina, koji je 2018. godine uoči Mundijala u Rusiji dobio otkaz na klupi reprezentacije Srbije jer nije želeo da pozove u nacionalni tim Sergeja Milinkovića Savića, tada zvezdu u usponu.
© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaSlavoljub Muslin i stručni štab reprezentacije
Slavoljub Muslin i stručni štab reprezentacije - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
Slavoljub Muslin i stručni štab reprezentacije
Muslin je tada isticao da ne vidi koju bi ulogu poverio fudbaleru Lacija jer mu se ne uklapa u zamisli, a uspeo je da odvede Srbiju na veliko takmičenje posle osam godina i to direktno, kao pobednik grupe u kvalifikacijama.
Novi selektor Maroka biće Valid Regragui, nekadašnji reprezentativac, koji je potpisao ugovor do 2025. godine. Maroko će u Kataru igrati u F grupi zajedno sa Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.
Nemanja Pejčinović - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
SPORT
„Rusiji nisu potrebni izdajnici, Zapad ispira mozgove strancima“
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
SPORT
Don Fabio je škrt na komplimentima, ali je napravio izuzetak: „Srbin je pravi posao“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala