- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan mora na sve ili ništa – dve promene koje čuvaju Stolicu u Humskoj

Ilija Stolica
Ilija Stolica - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
Pratite nas
Fudbaleri Partizana jure ovog četvrtka zaostatak od 2:1 iz prvog meča protiv kiparskog AEK-a u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Tim Ilije Stolice izgledao je u prvom meču solidno samo u prvih pola sata. Sve ostalo je bilo za zaborav i ako se nešto ne promeni crno-bele čeka selidba u najniži rang evropskog fudbala – Ligu konferencija.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sedam dana imali su Stolica i njegov stručni štab da oporave ekipu od šokantnog starta sezone. Prvenstvena utakmica im je odložena minulog vikenda u „interesu srpskog fudbala“ kako bi spremno dočekali revanš sa solidnim kiparskim predstavnikom.
Trener Partizana istakao je u najavi ovog meča da je problem njeegovog posrnulog tima (bez pobede četiri vezane utakmice) psihološke prirode i da je na sebe preuzeo odgovornst da psihički spremi akipu za revanš sa Kipranima.

„Verujem da je bilo vidljivo da smo podigli mnoge stvari u igri i da smo ušli u prvu utakmicu s AEK-om kako treba. Tih pola sata je jedan od putokaza, ali golovi su to što menjaju stvari i tok, njihov prvi gol nas je dosta poremetio, na tom aspektu smo radili da ispravimo. Neće nas čekati slična utakmica kao na Kipru, ali pristup, energija i stav koji smo imali u prvih pola sata na toj utakmici moraju da budu slični“

Ilija Stolica - Sputnik Srbija
Ilija Stolica
trener Partizana
Ipak, biće promena i u startnoj postavi jer neke stvari jednostavno nisu štimale u Larnaki prošlog četvrtka, a ceh će platiti golman Stevanović i štoper Saničanin, kao dve najslabije karike iz prvog meča koje se sele na klupu.
Mesto među stativama zauzeće Aleksandar Popović jer je stručni štab procenio da je Stevanović bio slaba tačka na Kipru, dok će bekovski par ostati nepromenjen – Filipović desno i Urošević levo. U srcu odbrane Vujačić će zadržati poziciju, a u tandemu sa njim zaigraće povratnik iz Olimpijakosa Svetozar Marković.
Na sredini terena opet će ispred odbrane šefovati Ljubomir Fejsa. Iako je rovit i vuče sa sobom povredu, on je trenirao prethodnih dana i spreman je za duel s Kipranima. Uz njega vezni trio kompletiraće Bibras Natho i Patrik Andrade kao klasične „osmice“.
Promena neće biti ni u špicu napada gde će udarni trio činiti: Dijabate i Menig kao krila, odnosno Rikardo Gomeš kao najistureniji.
Stolica računa da će mu pomenutih 11 igrača doneti prolaz u plej-of Lige Evrope i sačuvati posao bar na neko vreme. Svaki drugi ishod morao bi da znači kraj saradnje i potragu za novim trenerom koji bi vratio Partizan na dostojan nivo.
Nemanja Pejčinović - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
SPORT
„Rusiji nisu potrebni izdajnici, Zapad ispira mozgove strancima“
Futbol. Kubok PARI Premьer. Matč Soči - Zenit  - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
SPORT
Zvezda potvrdila transfer – iz Rusije s ljubavlju /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala