- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Rusija ovog trenutka brani svet od nuklearne katastrofe | Od četvrtka do četvrtka

CC0 / Unsplash/Kilian Karger / Opasnost od radijacije
Opasnost od radijacije - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
Pratite nas
Događaje koji su obeležili prethodnih sedam dana u emisiji Od četvrtka do četvrtka za Sputnjik komentarisao je Đuro Bilbija, urednik portala Fakti.
Već mesec dana Rusija sprečava nuklearnu katastrofu time što odbija ukrajinske napade na Zaporošku nuklearnu elektranu. Letonski parlament proglasio je Rusiju za državu koja podržava terorizam, a pojedini zapadni zvaničnici prizivaju Hitlerovu ideju – da se Rusima ograniči ulazak u Evropu.
Uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine, predsednik Vučić kaže da kosovsko rukovodstvo priprema napad na sever Kosova i Metohije i likvidaciju Srba. Crnogorsko društvo ponovo suočeno sa podelama – pred glasanje o poverenju Vladi Cetinjski manastir i crkve obavijeni su državnim zastavama.
O svim ovim temama razgovarali smo sa urednikom portala „Fakti” Đurom Bilbijom. Pitali smo ga da li su ukrajinske snage svesne posledice i najmanje havarije na Zaporoškoj nuklearnoj elektrani? Kako ukrajinska kriza utiče na vlade evropskih država? Da li je poziv Vladimira Zelenskog i nekih zvaničnika sa Zapada da se ograniči ulazak Rusa u Evropu iracionalan? Treba li da strahujemo od nemira na Kosmetu početkom avgusta i može li Vlada Dritana Abazovića da preživi glasanje o poverenju?
Od četvrtka do četvrtka Đuro Bilbija
Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Vodi je Nataša Milosavljević.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala