- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Estonija zatvara granicu za Ruse sa šengenskim vizama

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaZahtev za Šengensku vizu
Zahtev za Šengensku vizu - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
Pratite nas
Estonija će zatvoriti granicu za državljane Rusije sa šengenskim vizama koje je izdala republika, izjavio je estonski ministar spoljnih poslova Urmas Reinsalu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Za nedelju dana biće primenjene sankcije na šengenske vize koje je Republika Estonija izdala državljanima Ruske Federacije. Sankcije znači da će vize ostati važeće. Međutim, nosioci viza će biti sankcionisani prilikom ulaska u Estoniju, tj. biće im zabranjen ulazak u Estoniju“, rekao je ministar.
Prema njegovim rečima, postoji niz izuzetaka od ovog pravila.
„Pod sankcije neće potpasti lica zaposlena u diplomatskim misijama u Estoniji i članovi njihovih porodica. Lica koja se bave međunarodnim teretnim i putničkim prevozom. Lica koja imaju pravo na slobodno kretanje po zakonu Evropske unije. Lica čiji je ulazak u Estoniju neophodan iz humanitarnih razloga, kao i bliski rođaci lica koja imaju estonsko državljanstvo ili dozvolu za stalni boravak u Estoniji“, objasnio je ministar.
On je naglasio da se odluka o zabrani ulaska odnosi samo na vize koje izdaje Estonija i ne utiče na vize koje izdaju druge zemlje Šengenske zone.
„Vlada sledeće nedelje namerava da razmatra načine da se svim državljanima Rusije sa šengenskim vizama zabrani ulazak u Estoniju“, dodao je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala