- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Borbe za Soledar: Kako ruski „suhoji“ izvršavaju borbene zadatke /video/

© Sputnik / Kirill Norton / Uđi u bazu fotografijaAvioni Su-25 u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini
Avioni Su-25 u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
Pratite nas
Dopisnici Sputnjika snimili su u Soledaru kako ruski ruski jurišni avioni Su-25 izvršavaju borbene zadatke na izuzetno malim visinama.
Na snimku se vidi kako par aviona Su-25, praveći oštre zaokrete, nekoliko puta prolazi iznad grada. U jednom trenutku avioni su samo nekoliko desetina metara iznad zemlje.
Avioni prilikom prolaska iznad grada ispaljuju takozvane toplotne zamke koje bi trebalo da ih zaštite od raketa iz prenosivih protivvazdušnih raketnih sistema. Rakete ovih sistema su opremljene termalnim glavama za samonavođenje i sa velikim stepenom verovatnoće mogu uhvatiti lažne termičke ciljeve koji emituju veliku količinu toplote zbog sagorevanja pirotehničkog sastava.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala