- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Splitski huligani demolirali srednjovekovni grad /video/

© Foto: Skrinšot/You Tube/GuimaraesDigitalTorcida Split, huligani Hajduka
Torcida Split, huligani Hajduka - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2022
Pratite nas
Huligani splitskog Hajduka izazvali su nerede u portugalskom gradu Gimaraešu gde su u noći između utorka i srede bacali baklje, stolice i flaše po kafićima, javljaju portugalski mediji.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Na objavljenim snimcima vide se ljudi kako ustaju i beže iz kafića dok grupa zamaskiranih, većinom obučenih u crno navijača, nasrće bacajući stolice i baklje.
„Panika u Gimaraešu: desetine bežale s trga kako bi umakli ultrasima Hajduka”, izvestile su portugalske sportske novine „Rekord“.
„Hrvati, gotovo svi obučeni u crno i zamaskiranih lica izazvali su nered u centru grada zbog čega su lokalni stanovnici i turisti bežali iz kafića", naveo je O'Žogo, dodajući da je oko 150 navijača splitskog kluba učestvovalo u tome.
Vitoria Gimaraeš i Hajduk će danas od 18 časova igrati revanš utakmicu kvalifikacija za Ligu konferencija. Hrvatski vicešampion je pre nedelju dana pobedio na Poljudu sa 3:1 pred 32.000 gledalaca, ali tada nisu zabeleženi neredi.
Navijači Vitorije su poznati kao jedni od strastvenijih u Portugaliji, ali poslednjih dana nije bilo naznaka da bi moglo doći do obračuna navijačkih grupa.
„Slobodna Dalmacija“, koja je među čitanijim novinama u Splitu, objavila je pre dva dana neproverenu priču da će 200 navijača Vitorije tražiti po ulicama pripadnike „Torcide", navijačke grupe Hajduka. Pritom se pozvala na neimenovanog navijača lisabonske Benfike čija je navijačka grupa u prijateljskim odnosima s „Torcidom".
Puštanje takve informacije moglo je da podstakne nemile scene na ulicama Gimaraeša, srednjovekovnog i turističkog grada sa 157.000 stanovnika, piše „Jutarnji list“.
Sava Lešić - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2022
SPORT
Rasplet skandala u Kninu: „Govorili su nam da smo četnici i da će nas pobiti pred decom“
Karabag je Jermenija, Kosovo je Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
SPORT
„Karabah je Jermenija, Kosovo je Srbija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala