- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Premijer Japana rekonstruisao vladu

© Sputnik / Lola Đorđević Zastava Japana
Zastava Japana - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2022
Pratite nas
Premijer Japana Fumio Kisida je utvrdio novi sastav vlade nakon ostavke prethodne. Kao što je bilo očekivano, svoje funkcije su zadržali ministar inostranih poslova Jošimasa Hajaši i ministar finasija Šuniči Suzuki.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Generalni sekretar je ostao Hirokadzu Macuno.
Tecuo Sajto zadržava poziciju ministra transporta, infrastrukture i turizma.
Jasukazu Hamada, koji je bio ministar odbrane 2008-2009. godine, vratio se na tu funkciju, zamenio je Nobuo Kiši. Kiši je mlađi brat ubijenog bivšeg premijera Šinza Abe i biće savetnik premijera za nacionalnu bezbednost. Uhapšeni zbog ubistva Abe optužio je bivšeg premijera da je povezan sa organizacijom „Crkva ujedinjenja“.
Japanski list "Kjodo" napominje da je zvanično Kiši bio smenjen sa mesta ministra za zdravlje, on je priznao da je u prošlosti na izborima imao podršku „Crkve ujedinjenja“.
Novi ministar za ekonomsku bezbednost je šefica političkog saveta vladajuće Liberalno-demokratske partije Sane Takaiti.
Taro Kono, koji je bio na poziciji ministra inostranih poslova 2017–2019. godine, imenovan je na mesto ministra za digitalizaciju.
Jasutosi Nišimura, koji je do sada bio odgovoran za mere protiv virusa korona i ranije bio ministar za ekonomski razvoj, postaje ministar ekonomije, trgovine i industrije i ministar koji je odgovoran za ekonomsku saradnju sa Rusijom.
Ministar zdravlja će ponovo biti Kacunobu Kato, ministar pravde – Jasuhiro Hanasi, ministar obrazovanja - Kejko Nagaoka. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva će voditi Tecuo Nomura.
Kisida je izvršio rekonstrukcije u vladi usred smanjenja rejtinga kako bi se distancirao od „Crkve ujedinjenja“.
Vlada Japana - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2022
SVET
Vlada Japana podnela ostavku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala