- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Kriza će trajati i pored svih mera: Inspekcija u kontroli cena i skladišta peleta, slede šume

© Tanjug / ZORAN ZESTICZorana Mihajlović
Zorana Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2022
Pratite nas
Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, izjavila je danas da je cena peleta ograničena na 320 evra po toni i da će inspekcije u narednom periodu kontrolisati učesnike na tržištu kako bi se osiguralo poštovanje mera koje je Vlada usvojila.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ona je istakla da sada predstoje aktivnosti da se pomogne „Srbijašumama“ kako bi bilo dovoljno sirovog drveta, saopšteno je iz kabineta Zorane Mihajlović.
„Dodatno, inspekcija će kontrolisati i peletare i skladišta, jer ne možemo da dozvolimo da nekoliko stotina hiljada domaćinstava pređe da se greje na struju zbog problema sa drugim energentima“, rekla je Mihajlovićeva prilikom obilaska radova na izgradnji razvodnog gasovoda Aleksandrovac-Novi Pazar-Tutin.
Dodala je da je država uradila sve da obezbedi da ima dovoljno struje i gasa ove zime i da se na tome radi već godinu dana unazad.
„Naravno, mogu se dogoditi i neočekivane situacije, da postoje problemi sa uvozom, ali za to smo pripremili krizne planove. Kriza će trajati i pored svega što preduzima država, važno je da svi zajedno povedemo računa i o potrošnji“, navela je ministarka Mihajlović, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala