- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bivši ambasador SAD u Moskvi: Uvesti dodatne takse Rusima koji putuju u inostranstvo

© Sputnik / Sergeй Kuznecov / Uđi u bazu fotografijaBivši ambasador SAD u Rusiji Majkl Makfol
Bivši ambasador SAD u Rusiji Majkl Makfol - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2022
Pratite nas
Bivši američki ambasador u Rusiji Majkl Makfol predložio je da se uvedu posebne takse za Ruse koji žele da uđu u zapadne zemlje.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Svaki građanin Rusije koji dobije vizu za putovanje u slobodnu zemlju mora da plati taksu ili dodatni porez. Sredstva dobijena od ovih specijalnih poreza ili taksi treba zatim da budu prebačena u Fond za obnovu Ukrajine“, predložio je Makfol na Tviteru u kontekstu rasprave o sankcijama Evropske unije da se zabrani izdavanje šengenskih viza Rusima.
Ovaj predlog bivšeg ambasadora prokomentarisala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Bojim se da pitam koliko američki građani plaćaju specijalnih taksi ili poreza za obnovu Iraka? A Beograda? Majkl, kada administracija (predsednika SAD Džozefa) Bajdena planira da uvede sličnu zakonodavnu inicijativu za početak vraćanja pravde nakon krvoprolića koje su SAD napravile u ovim zemljama? Verovatno odmah posle izbora za Kongres, tako da je to sigurno“, napisala je Zaharova na svom Telegramu.
Makfol je ranije pokrenuo inicijativu za ublažavanje sankcija za jednu kategoriju ruskih državljana. Prema njegovom mišljenju, zapadni političari bi trebalo da ublaže sankcije Rusima koji su otišli ​​u inostranstvo i protive se specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala