- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Kakve posledice u industriji pravi nedostatak mikročipova | Tehnogram

© Sputnik / Alexei Kudenko / Uđi u bazu fotografijaMikročip
Mikročip - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
Pratite nas
Najveći proizvođač mikročipova su Tajvanske tehnološke firme koje su ključni deo globalnog lanca snabdevanja. Međutim, nestašica mikročipova nije novost na tržištu. Tokom pandemije, proizvođači automobila su na nekoliko meseci zatvorili proizvodnju zbog pada prodaje novih automobila kada su i otkazali narudžbine novih čipova.
U međuvremenu je potražnja za čipovima porasla zahvaljujući povećanju korišćenja kućnih elektronskih proizvoda, jer su ljudi radili od kuće i više igrali video igre.
Uzrok velikog čekanja na isporuku čipova danas je vraćanje proizvodnje na nivo iz 2019. godine.
O tome kako nedostatak čipova utiče na domaću industriju ali i srpske kompanije koje se bave proizvodnjom baterija, čipova, robotikom i veštačkom inteligencijom kao i uticaju medija i društvenih mreža u emisiji „Tehnogram“ govori novinar Lazar Janović.
Tehnogram, 09.08.2022.
Tehnogram“ je emisija portala i radija Sputnjik koju vodi Marko Nikolić. Teme se tiču novih tehnologija, inovacija u različitim oblastima i uspešnih biznis modela. Emituje se svakog drugog utorka u 21.00.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala