- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Serena objavila da završava karijeru – „Došao je kraj“

© AP Photo / Timothy D. EasleyTeniserka Serena Vilijams
Teniserka Serena Vilijams - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
Pratite nas
Jedna od najvećih teniserki u istoriji Serena Vilijams i definitivno je poručila da se povlači iz ovog sporta, najverovatnije posle US Opena u Njujorku sredinom septembra.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Samo dan pošto je zabeležila prvu pobedu posle 14 meseci (tačnije 430 dana), Amerikanka je u septembarskom izdanju magazina „Vog“ definitivno potvrdila nameru da podvuče crtu ispod blistave karijere kada se završi grend slem u Njujorku.
„To je najteža stvar koju sam mogla da zamislim. Ne želim da bude kraj, ali sam istovremeno spremna za ono što dolazi", kaže Serena.
Ona je na društvenim mrežama u najavi priče za magazin poručila:
„Vog, naslovnica septembarskog izdanja. Dođe čas u životu kada morate da odlučite da idete u drugom pravcu. To vreme je uvek teško kada nešto volite tako mnogo. Moj Bože, koliko ja volim tenis. Ali sada, odbrojavanje je krenulo. Moram da se fokusiram na to da budem mama, na moje duhovne ciljeve i konačno otkrivanje nečeg drugačijeg, ali da i dalje budem Serena. Uživaću u tome u narednih nekoliko nedelja", poručila je Vilijams.
Serena Vilijams, koja u septembru puni 41 godinu, je tokom izuzetne karijere osvojila čak 23 grend slema i smatra se najvećom teniserkom svih vremena.
Amerikanka se neće povući momentalno, jer se i dalje nada da će igrati krajem meseca na US Openu.
„Nažalost, nisam bila spremna za Vimbldon ove godine. I ne znam da li ću biti spremna za Njujork. Ipak ću pokušati. I turniri koji prethode biće zabavni“, poručila je Vilijamsova.
Serena Vilijams, američka teniserka - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
SPORT
Serena slavila posle 430 dana: Kraj karijere nije daleko
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala