- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Đokovića, Nadala i Federera nije lako zameniti“

© AP Photo / Seth WenigStefanos Cicipas
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
Pratite nas
Grk Stefanos Cicipas izjavio je da Srbin Novak Đoković, Švajcarac Rodžer Federer i Španac Rafael Nadal pripadaju najboljoj generaciji tenisera u istoriji ovog sporta, prenosi sajt „Njutenis“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Cicipas je govorio i o mladim teniserima na ATP listi. Jasno je već decenijama da su mnogi dobri teniseri ostali bez osvojenih Grend slemova jer su spomenuta trojica apsolutno dominirala, ali Grk u svemu tome pronalazi i nešto pozitivno.
„Mislim da smo sada sve bliži velikoj trojci"- Đokovića, Federera i Nadala nije lako zameniti. Verujem da nam je igranje protiv njih pomoglo da rastemo i dostignemo određeni nivo", rekao je Cicipas.
Talentovani grčki teniseristakao je i da bi tenis bio drugačiji da nema velike trojke. Jasno je da će morati da protekne mnogo vode Dunavom da bi tenis dobio veće igrače od ove trojice „besmrtnih“.
„Đoković i Nadal mogu da osvoje još titula. Mladi teniseri? Mislim da su Karlos Alkaras i Janik Siner ispred ostalih, ali smatram da ima mnogo mladih talentovanih tenisera. Tenis ima sjajnu budućnost", rekao je Cicipas.
Grčki teniser ima takvu poziciju da mora i dalje da „trpi“ Đokovića i Nadala, a u isto vreme se pojavljuju nove zvezde kao što je Alkaras.
Međutim, Cicipas na sve gleda sa optimizmom.
„Imam samo 23 godine, a osvojio sam 10 titula. Nadam se da ću ih još mnogo osvojiti, a pre svega želim Gren slem trofeje", zaključio je Cicipas.
Na njegovu žalost, Novak i Rafa ne planiraju skorije da stanu sa osvajanjem Grend slemova.
Doček Novaka Đokovića ispred Skupštine - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
SPORT
Kenedijev bratanac: Neka Bajden pusti Novaka na US Open
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala