- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Libanski kupac odbio da primi ukrajinsko žito

CC0 / wikipedia / Brodovi ukrajinske mornarice u luci u Odesi
Brodovi ukrajinske mornarice u luci u Odesi - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
Pratite nas
Kupac nije primio ukrajinske žitarice, koje su dopremljene u libansku luku Tripoli na brodu "Razoni", saopštila je ukrajinska ambasada u Bejrutu. Odbijanje je obrazloženo kašnjenjem tereta više od pet meseci.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sada se traži novi kupac u Libanu ili bilo kojoj drugoj zemlji. "Razoni" je prvi teretni brod sa ukrajinskim žitom koji je napustio luku Odesa u okviru sporazuma o deblokadi ukrajinskih luka. Na brodu je 26.000 tona kukuruza.
Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je da su jutros još dva broda sa žitaricama isplovila iz ukrajinske luke Černomorsk.
Brod MV OCEAN LION sa 64.000 tona kukuruza je otplovio u Južnu Koreju, a brod MV RAHMI YAGCI sa 5.300 tona suncokreta se uputio ka Istanbulu. Ovi brodovi prevoze preko 70.000 tona žitarice.
Podsetimo, 23. jula su u Istanbulu potpisani multilateralni sporazumi o ukidanju ograničenja na isporuku za izvor ruskih proizvoda i pomoći Rusije pri izvozu ukrajinskog žita. Sporazum koji su potpisali predstavnici Rusije, Turske, Ukrajine i UN predviđa izvoz ukrajinskog žita i đubriva preko Crnog mora iz tri luke, uključujući Odesu.
Predsednici Ukrajine i Turske, Vladimir Zelenski i Redžep Tajip Erdogan, na sastanku u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
SVET
Erdogan i Zelenski razgovarali o „koridoru za žitarice“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala