- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Hitlerove ideje: Moskva o pozivu Zelenskog da se Rusima zabrani odlazak na Zapad

© Sputnik / Mihail VoskresenskiйPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
Pratite nas
Poziv Vladimira Zelenskog i nekih zvaničnika sa Zapada da se ograniči ulazak Rusa u Evropu je iracionalan. Moskva se nada da će na kraju preovladati zdrav razum i podsećaju da je takve ideje zastupao Adolf Hitler pre 80 godina.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Kao prvo, takve izjave se mogu čuti u onim zemljama koje smo već priznali kao neprijateljske zemlje. Mnoge od tih zemalja su neverovatno neprijateljski nastrojene. I daju takve izjave, koje smo bukvalno pre 80 godina slušali iz centra Evrope, iz nekih evropskih zemalja. Mislim da će vremenom preovladati zdrav razum“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je dodao da Moskva za sada ne vidi promene u odnosu Austrije i Nemačke prema Rusiji, o čemu pišu neki nemački mediji i nada se da će birači tih zemalja uticati na političku mudrost rukovodstva.
„Nažalost, mi ne vidimo te promene, ali se nadamo da će se one pre ili kasnije pojaviti. Sami birači će savetovati da se naprave neke korekcije u odnosu prema našoj zemlji, kao i veću političku mudrost onima koje biraju“, naglasio je portparol Kremlja.

Stav o predlogu Zelenskog - zabraniti Rusima ulazak na Zapad

Peskov je naveo da Kremlj ima negativan stav i prema predlogu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da se svim Rusima zabrani ulazak u zapadne zemlje, primetivši da iracionalnost u načinu razmišljanja u ovom slučaju prelazi granicu.
On je naveo i da bilo koji pokušaji da se Rusi ili Rusija izoluju je proces koji nema perspektivu.

„Zelenski mora da shvati da evropske zemlje, koje, da tako kažem, pokušavaju da ‘kazne’ Rusiju, već aktivno plaćaju račune za to. I zemlje plaćaju račune i građani plaćaju račune. Pre ili kasnije, ove zemlje će početi da se pitaju - da li Zelenski sve radi kako treba i da li naši građani moraju da plaćaju njegove hirove?“, zaključio je portparol Kremlja.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je u ovom pozivu video nacističke nijanse.
"Glavni ukrajinski kloun predložio je da se kazni celo stanovništvo Rusije. Poslednji put je takve ideje protiv celog naroda pokušao da realizuje Adolf Hitler. Da li ima još pitanja o prirodi ukrajinske vlasti?", rekao je Medvedev.
Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao zapadne zemlje da zabrane ulazak državljanima Rusije, kao i da vrate one koji su već otputovali u druge države, bez obzira na njihov stav.
"To je jedan od načina da se zaustavi Rusija od dalje agresije i osvajanja ukrajinskih teritorija", rekao je Zelenski u intervjuu "Vašington postu".
Zgrada ambasade Rusije u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
RUSIJA
Ruski ambasador: Amerika doliva ulje na vatru ukrajinskog konflikta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala