- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Diktat jednog ispravnog mišljenja“: Češki političar o tome kako Zapad prikazuje krizu u Ukrajini

© AP Photo / Petr David JosekBivši predsednik Češke Vaclav Klaus.
Bivši predsednik Češke Vaclav Klaus. - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
Pratite nas
Zapad pokušava da osvetli ukrajinsku krizu samo sa pozicija koje njemu odgovaraju i zanemaruje važna pitanja koja bi mogla da doprinesu da se razjasne uzroci konflikta, smatra bivši češki predsednik Vaclav Klaus.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Jednostrana zapadna propaganda oko konflikta u Ukrajini je put ka novom ropstvu i neslobodi. Zbog toga je toliko važno prekinuti ćutanje po nekim pitanjima koja zahtevaju odlučnu diskusiju“, rekao je Klaus za češki portal „iDnes.cz“.
Kako ističe, zapadni lideri ne žele da razmatraju strahovanja Moskve zbog približavanja NATO njenim granicama, kao i sve veći nivo neprijateljstva Ukrajine prema Rusiji u celini, kao i prema manjini koja govori ruskim jezikom i koja živi na njenoj teritoriji.
Diktat „jednog jedinog ispravnog“ evropskog mišljenja o ukrajinskoj krizi je izuzetno opasan.
„Oni koji su deo ispravnog, politički korektnog mišljenja duboko su uvereni da oni koji se ne slažu sa njihovim mišljenjem ili su agenti koje plaća Kremlj ili potpune budale“, konstatuje Klaus.
Takav stav ne dozvoljava da se na adekvatan način procene rashodi zbog prenagljenih odluka o vojnoj pomoći Kijevu i prihvatanja izbeglica ih Ukrajine.
„Neaktivnost, nastavak isporuka sve modernijeg naoružanja u Ukrajinu i jačanje sankcija koje se u velikoj meri odražavaju i na nas nisu način za rešavanje situacije“, zaključio je Klaus.
Pripadnik Narodne milicije DNR na kontakt liniji u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
RUSIJA
Generalna sekretarka „Amnesti internešenel“ podržala izveštaj o zločinima ukrajinske vojske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala