- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Primirje između Izraela i Islamskog džihada izdržalo noć, u SB UN vanredno zasedanje

© AP Photo / Adel HanaRaketa iznad Gaze
Raketa iznad Gaze - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2022
Pratite nas
Primirje između palestinskog Islamskog džihada i Izraela izdržalo je proteklu noć, prvu koja je prošla mirno nakon tri dana raketiranja. Lider ove grupe poručuje da će nastaviti borbe ako se Izrael ne bude držao dogovorenog. Američki predsednik hvali izraelsko rukovodstvo i upotrebu Gvozdene kupole.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Savet bezbednosti UN danas bi trebalo da se sastane na vanrednoj sednici povodom eskalacije sukoba u Pojasu Gaze, javili su mediji.
Prekid vatre između Izraela i palestinskog Islamskog džihada je zvanično počeo u 22.30 (23.30 po lokalnom vremenu).
U poslednjim trenucima uoči prekida vatre došlo je do jakih izraelskih udara na Gazu, a izraelski mediji javljaju da je u prvim minutima prekida suprotna strana uzvratila.
Ipak, noć je prošla mirno, a lider Islamskog džihada Zijad Nakaleh poručuje da će se borbe nastaviti ako se Izrael ne bude držao dogovorenog uz egipatsko posredovanje.
Američki predsednik Džo Bajden pohvalio je izraelsko rukovodstvo, kao i sopstvenu podršku odbrambenom sistemu Gvozdena kupola, za koji navodi da je spasio mnogo života.
Izrael je počeo operaciju u petak sa ciljem da gađa palestinsku radikalnu grupu Islamski džihad u Gazi, a u nedelju je saopšteno da je operacija ostvarila svoj cilj.
Još u petak je ova radikalna grupa odgovorila, ispalivši stotinu raketa ka Izraelu, a sukobi su se nastavili tokom čitavog vikenda.
Izraelski napad na Gazu - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
SVET
Izrael i Palestinci potvrdili: Dogovoreno primirje /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala