- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poljska preuzima kontrolu nad delom Ukrajine: Počela rasprodaja zemlje

© Sputnik / Ilья NaйmušinŽetva žita
Žetva žita - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2022
Pratite nas
Kijevske vlasti su počele sa rasprodajom zemlje, saopštila je Spoljnoobaveštajna služba Rusije (SVR).
Kako se navodi, Poljska nastavlja da preuzima kontrolu nad Ukrajinom - radi se o uspostavljanju kontrole nad najperspektivnijim granama njene privrede.
„Poljska nastavlja da preuzima kontrolu nad Ukrajinom... Informacije koje dobija Služba svedoče o postepenom sprovođenju dalekosežnih planova Varšave za Ukrajinu. Postaje sve jasnije da se ne radi samo o mogućnosti uvođenja „poljskih mirovnih snaga“ u zapadne regione ove zemlje, već i o uspostavljanju kontrole nad najperspektivnijim sektorima privrede susedne države“, saopštio je SVR.
Poljska planira da uspostavi kontrolu, pre svega, nad ukrajinskom poljoprivredom, organizovana je kupovina proizvoda po jeftinim cenama.
"Odabrana taktika je jednostavna, ali veoma efikasna. Koristeći trenutnu tešku situaciju ukrajinskih poljoprivrednih proizvođača, uključujući i skladištenje požnjevenih useva, poljske kompanije su organizovale otkup njihovih proizvoda po sniženim cenama, osuđujući ukrajinska preduzeća u nekim slučajevima na bankrot. Zatim će otkupiti njihovu imovinu i zemljište po povoljnim cenama. To se može ilustrovati, na primer, činjenicama o kupovini novog ječma od 30 dolara po toni, što je skoro pet puta jeftinije od realne cene ovog proizvoda", dodaje se u tekstu.
"Paralelno sa tim, poljska strana ulaže u stvaranje transportne infrastrukture i druge logistike za nesmetan izvoz ukrajinske hrane u Evropu i druga tržišta, gde su cene mnogo veće“, napominje se u saopštenju agencije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala