- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

EU iznela finalni predlog o sporazumu o nuklearnom programu Irana

© AP Photo / VAHID SALEMINuklearni sporazum
Nuklearni sporazum - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2022
Pratite nas
Evropska unija danas je predložila finalni nacrt teksta o oživljavanju sporazuma o nuklearnom programu Irana iz 2015. godine, rekao je visoki zvaničnik EU.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Danas iznosimo na raspravu tekst koji je finalni tekst“, rekao je neimenovani visoki zvaničnik novinarima posle četvorodnevnih indirektnih pregovora o ponovnoj primeni sporazuma o nuklearnom programu Irana u Beču, preneo je Rojters.
Pregovarači o oživljavanju iranskog nuklearnog sporazuma će se iz Beča preseliti u Teheran, gde će nastaviti razgovore, javila je iranska državna novinska agencija IRNA.
Iranska agencija navodi da će se razgovori nastaviti sa koordinatorom pregovora i predstavnicima drugih strana, preneo je Tanjug.
SAD su sporazum o nuklearnom programu Irana napustile 2018. godine, ali su učestvovale u pregovorima o reaktiviranju dokumenta. Inače strane u sporazumu su, pored Irana, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, a EU je posredovala.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala