- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Tajni kupci u kontroli trgovina

CC0 / Pixabay / Trgovina
Trgovina - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
Pratite nas
Od 16. avgusta prodavnice i uslužne radnje širom Hrvatske obilaziće takozvani tajni kupci, aktivisti iz udruženja za zaštitu potrošača.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Direktorka jedne od njih kaže da zbog mogućih tužbi oni neće objavljivati „crne liste“ nepoštenih pri uvođenju evra, prenosi Indeks.
Šest aktivista iz Razvojne organizacije zaštite potrošača (ROZP) će u četiri županije: Karlovačkoj, Varaždinskoj, Sisačko-moslavačkoj i Požeško-slavonskoj, na ukupno 26 prodajnih i 17 uslužnih mesta, kontrolisati uvodi li se evro pošteno, odnosno ne dovodi li se potrošač u nepovoljniji položaj nego što bi to bio bez uvođenja evra.
Oni to rade po projektu Ministarstva privrede i održivog razvoja pod nazivom „Tajni kupac za zaštitu potrošača u procesu uvođenja evra u Republiku Hrvatsku“ i ovih dana biraju trgovačke lance i druge prodavnice i uslužne grane sastavljajući liste proizvoda i usluga koji će se kontrolisati, a s Ministarstvom je ugovorena lista od 55 roba i usluga koje se moraju propratiti i kontrolisati.
Tajni kupci, za koje glavni sekretar ROZP-a Željko Tomašić kaže da i nisu tajni, jer će fotografisati barkodove, a nisu ni kupci, jer neće kupovati kontrolisanu robu, obavljaće ipak važan posao na terenu.
Od 16. avgusta pratiće cene u kunama, a od 5. septembra i u evrima, jer su od tada svi prodavci i pružaoci usluga dužni da istaknu dvojne cene.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala