- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bronza za Angelinu Topić na Svetskom prvenstvu

© Foto : SASAngelina Topić
Angelina Topić - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
Pratite nas
Mlada srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je bronzanu medalju u skoku uvis na Svetskom prvenstvu za mlađe seniorke u kolumbijskom gradu Kali.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ćerka legendarnog atletičara Dragutina Topića skočila je u finalu 1,93 metra i imala je slabiji rezultat od dve takmičarke. Zlato je osvojila Estonka Brus sa preskočenih 195 centimetara, dok je druga bila Holanđanka Verman, takođe sa 193 cm kao Angelina, ali iz manjeg broja pokušaja.
Srpska atletičarka Zorana Rokavec koja se takođe našla u finalu takmičenje je okončala na desetom mestu sa preskočenih 1,75 metara.
Mogla je sjajna Angelina i do boljeg plasmana, ali je Estonka Kamerun Brus u poslednjem pokušaju uspela da se vine u vazduh i da skoči 1,95 metara, čime je stigla do zlatne medalje i titule prvaka sveta.
Angelija je sve do te serije preskakala sve visine, sigurno da ostaje žal što u dramatičnoj završnici nije imala i malo više sportske sreće za najsjajnije odličje, ali je pokazala da je nada srpske atletike i generalno jedna od najvećih nada svetske atletike u disciplini u skok uvis.
„Takmičenje je prošlo odlično, ispunila sam sva svoja očekivanja. Čak i više nego s obzirom na situaciju od juče (čitaj: trovanje hranom) kada mi je malo palo samopouzdanje, ali kako se približavalo takmičenje ja sam pokušavala da se pre svega mentalno pripremim i uspela sam u tome. Našla sam se na pobedničkom postolju među tri najbolje juniorske sveta. Veoma sam zadovoljna osvojenom medaljom u istoj meri kao i medaljom sa Evropskog prvenstva. Sada se spremam za seniorsko prvenstvo Evrope koje će biti održano u Minhenu i na koje ću otići opuštenija. Nadam se prolasku u finale i što boljem rezultatu“, poručila je Angelina Topić.
Angelina Topić - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
SPORT
Topić: „Otrovali su nam decu“
Angelina Topić - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
SPORT
Dominacija Srpkinja – Angelina i Zorana u finalu Svetskog prvenstva
Vaterpolo  - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
Podkast
Šta se dešava sa vaterpolo reprezentacijom | Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala