- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Advokat Kavarić: Apsolutna i bezočna laž da je monahinja bacila zastavu Crne Gore

© Sputnik / Dejan SimićPoslednje pripreme pred ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru
Poslednje pripreme pred ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
Pratite nas
Advokat Dalibor Kavarić reagovao je na navode iz krivične prijave crnogorske policije povodom događaja koji se odigrao kod Cetinjskog manastira, ističući da nije tačno da je monahinja bacila državnu zastavu Crne Gore.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Osvedočeni gubitnici i mrzitelji crkve su u svojoj frustraciji objavili snimak pod naslovom ‘Monahinja bacila zastavu Crne Gore postavljenu na ogradu Cetinjskog manastira’. Međutim, radi se o bezočnoj laži. Utvrđuje se tako što kada pregledate snimak vidite da se iz njega ne utvrđuje ono što lažno piše u naslovu pomenutog teksta“, ukazao je Kavarić.
Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske, navodi da na osnovu snimka niko ne može videti, niti potvrditi da je monahinja „bacila zastavu“. Dodao je da je nesporno da je monahinja skinula zastavu sa ograde, jer je tu, kako je istakao, postavljena isključivo kao provokacija, a ne iz ljubavi prema Crnoj Gori.
On je poručio da, koga interesuje istina, treba da pogleda snimak.
„Što je najgore, očigledno ni policija ni tužilac nisu pogledali snimak nego su podlegli pritisku nekoliko ostrašćenih i frustriranih gubitnika i ekspresno priveli i procesuirali monahinju (ženu u sedamdesetim godinama) pri čemu iz državnog tužilaštva nikada nisu postupili po desetinama krivičnih prijava za izazivanje verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, na desetine monstruoznih i mrziteljskih tekstova portala ‘Aktuelno’ i drugih medija, izrečenih na račun Mitropolita Amfilohija, Joanikija, crkve, sveštenstva.. Koje su podnesene protiv više lica koja to mesecima i godinama čine… Nego, na Cetinju, u kome sud oslobađa Veljovića na osnovu jasnog snimka, sigurno treba osuditi jednu monahinju, na osnovu snimka na kome ne postoji ono za šta se ona optužuje i za šta je prijavljena i privedena u roku od nekoliko minuta“, naveo je Kavarić, preneo je portal „In4s“.
Cetinjski manastir - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
REGION
Crnogorska policija tereti monahinju na Cetinju da je skidala crnogorsku zastavu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala