- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadalu sve manje šanse za US Open – ili smo na pragu nove zablude?

© AP Photo / Kirsty WigglesworthRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
Pratite nas
Povlačenje Rafaela Nadala sa Mastersa u Montrealu otvorilo je pitanje njegovog odlaska na US Open koji počinje 29. avgusta. Britanski list „Ekspres“ smanjuje šanse da Španac ode na poslednji Grend slem u sezoni, međutim priče o povredi već su viđene pred svaki Grend slem ove godine.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Masters u Montrealu najpre je ostao bez Novaka Đokovića koji je morao da se povuče jer mu nije dopušteno da nevacinisan uđe u zemlju, a potom se povodom otkaza oglasio i Rafael Nadal koji se požalio na povredu.
Slavni Španac na teren nije izašao od Vimbldona kada je doživeo povredu stomačnog mišića, ali su svi bili u očiglednoj zabludi da se Nadal oporavio.
Pred sam početak turnira u Montrealu, Rafa se oglasio i poručio da se na treningu nije osećao dobro zbog čega je otkazao učešće, ali i sudeći prema pisanju britanskih medija US Open stavio pod znak pitanja.

„Postoji velika zabrinutost oko Nadalovog učešća na US Openu, ponovo bi mogao da se povuče. Prijavio je učešće na Mastersu u Sinsinatiju, ukoliko ne bude igrao tamo šanse za Njujork se drastično smanjuju“, piše u britanskom „Ekspresu“.

Ipak, koliko god je sada teško pretpostaviti Nadalov plan treba imati na umu da je Španac od početka sezone pred svaki Grend slem ukazivao na povredu, a onda podigao pehare sa Australijan Opena i Rolan Garosa.
Pred prvi Grend slem u sezoni se tek vratio na teren i nije mogao da obeća dobru igru, a onda je stigao do trofeja. Dok se spremao za Otvoreno prvenstvo Francuske Nadal se uporno žalio na povredu stopala i tvrdio da trpi velike bolove, a onda podigao još jedan Grend slem trofej.
Na Vimbldon je takođe stigao sa pričom o bolovima u stopalu, dok ga je povreda stomačnih mišića sprečila da nastavi takmičenje te je predao Niku Kirjosu i pre početka polufinala.
Ljudmila Samsonova - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
SPORT
Ruskinja ućutkala Britance – pala je njihova najveća teniska nada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala