- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Milutinov ponovo među Orlovima: „Veoma sam srećan kao deo reprezentacije Srbije“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaNikola Milutinov
Nikola Milutinov - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
Pratite nas
Tri godine posle Svetskog prvenstva u Kini, dvadesetsedmogodišnji centar Nikola Milutinov je ponovo deo reprezentacije Srbije. Prošlog leta, Milutinov je trenirao sa nacionalnom selekcijom, ali ga je neugodna povreda odvojila od terena. Sada, Nikola je od prvog dana priprema na raspolaganju Svetislavu Pešiću.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Nakon uvodnih individualnih treninga, reprezentacija Srbije je četvrtog avgusta zvanično počela pripreme za dve kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. protiv Grčke i Turske, odnosno Evropsko prvenstvo koje je na programu u septembru.
„Osećam se odlično. Zdravstveno je sve kako treba i veoma sam srećan što sam deo selekcije Srbije, što sam u prilici da treniram i igram sa ovim momcima i da radim sa članovima stručnog štaba. Radujem se svim utakmicama i treninzima koji nas očekuju. Uvodni treninzi su prošli, sada smo u Staroj Pazovi gde se pripremamo, uslovi za rad u trening kompleksu su fenomenalni, imamo sve što nam treba na jednom mestu, spavamo i treniramo na istom mestu, radimo na timskoj hemiji, družimo se dosta i zaista uživamo u svemu što imamo na raspolaganju. Mislim da je pun pogodak što smo došli ovde“.
O predstojećim izazovima koji očekuju srpski nacionalni tim?
„Grčka i Turska su dosta teški protivnici. Mislim da će svi biti u punom sastavu, tako da o Grcima ne treba trošiti puno reči. Svi znamo kakve igrače imaju, predvođeni su Janisom, sigurno nam neće biti lako, ali imamo i mi naš kvalitet. Imamo dobar roster i biće sigurno dobra utakmica. Pred našom publikom koju ovim putem pozivam da dođe u što većem broju u Štark arenu mi moramo da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu i da damo sve od sebe kako bi došli do pobede. Nakon toga, isto da ponovimo i u Turskoj. O Pragu i Evropskom prvenstvu u ovom trenutku ne razmišljamo puno, još uvek je rano i sav fokus je na ovim prvim utakmicama koje su pred nama“.
Dvadesetpetog avgusta, Srbija će dočekati Grčku u Štark areni. Tri dana kasnije, naš tim će igrati u Istanbulu protiv Turske. Drugog septembra, Orlovi će odigrati svoju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu, a rival naše reprezentacije će biti selekcija Holandije.
Ahil Polonara - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
SPORT
Italijan bio blizu odlaska u Teov Virtus, pa potpisao za Efes zbog Micića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala