- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Nestašica lož-ulja i dizela u južnoj Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji

CC0 / Pixabay/max_goessler / Reka Rajna kod Karlsruea
Reka Rajna kod Karlsruea - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
Pratite nas
Niski vodostaji na Rajni doveli su do drastičnog smanjenja količine proizvoda koji se isporučuju rekom.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Iz nemačke ispostave austrijskog energetskog koncerna OMV Blumbergu je potvrđeno kako njihove rafinerije ne mogu da zadovolje pojačanu potražnju za lož-uljem i dizelom u južnoj Nemačkoj, prenosi „Jutarnji list“.
„U južnim delovima Nemačke postoji nestašica goriva kao što su dizel i lož-ulje jer su zalihe ograničene zbog kritično niskog nivoa vode na reci Rajni“, navodi Blumberg. OMV je potvrdio kako „pažljivo prati trenutnu potrošnju lož-ulja i dizela“, a pojačanu potražnju za gorivom ocenjuje kao „rezultat nestašica na tržištima izazvanih krizom uz preterane špekulacije i gomilanje zaliha“.
„Zbog niskog vodostaja na Rajni, koja je glavni koridor za transport naftnih derivata u Evropi, OMV grupa je desetostruko povećala uvoz goriva Dunavom“, piše Blumberg, pozivajući se na podatke iz OMV-a.
Isti izvor tvrdi da se poteškoće u nabavci lož-ulja i dizela, zbog istih razloga kao i u južnoj Nemačkoj, beleže i u Švajcarskoj i u Austriji. Švajcarska se, podseća Blumberg, snabdeva naftom preko dve ključne rute, Rajne i železničkim prometom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala